Miercuri se așteaptă că ordonanța de urgență în care se găsesc anumite măsuri bugetare să fie adoptată.  Totuși potrivit unor surse în ordonanță nu se vor regăsi și tăierea unor sporuri.

Ordonanța de Urgență ar urma să fie adoptată miercuri

Surse guvernamentale au spus pentru  Digi24 că în ceea ce privește tăierea sporurilor acestă decizie va fi amânată astfel încât să se analizeze ce fel de impact va avea o astfel de hotărâre. Potrivit acelorași surse o decizie în acest sens ar urma să fie luată în următoarele luni. Foarte probabil printr-un proiect de lege prin care să se poate modifica din nou Legea salarizării.

Actul normativ care ar urma să fie adoptată miercuri prevede doar eliminarea sporului Covid de 30% de care beneficiază angajații din prefecturi. Totodată, acesta mai prevede și eliminarea tichetelor de vacanță pe anul 2021. Dar și reducerea subvențiilor acordate studenților pentru a beneficia de călătoria gratis cu trenul. Ceea ce înseamnă că vor beneficia de o reducere de 50%. De asemenea, și creșterea punctul de pensie va fi înghețată pentru anul 2021.

Potrivit informațiilor, liderii coaliției de guvernare i-au cerut Ralucăi Turcan ca până la 1 martie să facă o analiză pentru a vedea care este impactul măsurii de tăiere sporurilor.

„În 2021, aceste sporuri rămân în interiorul venitului lunar. Vom face o analiză a tuturor sporurilor și o modificare a legii salarizării urmează să fie făcută”. A declarat vicepremierul Kelemen Hunor.

Ce s-ar putea întâmpla cu sporurile primite de bugetari. Se ia în calcul o nouă variantă
Foto: Facebook

Violeta Alexandru a spus că există 50 de sporuri de care beneficiază anumiți angajați

Marți seara, Violeta Alexandru, fostul ministru al Muncii a dezvăluit că potrivit unei centralizări a sporurilor din sistemul bugetar, în acest moment există peste 50 de sporuri pe care le primesc anumiți angajați la stat.

După cum a menționat Violeta Alexandru, aceste sporuri, cu câteva excepţii, au apărut la fel ca pensiile speciale. Iar cei care au reușit să prindă acest moment au ajuns să se bucure de astfel de sporuri. Ea mai specificat că acesta este motivul pentru care a vrut anul trecut ca toate sporurile încasate de bugetari să se regăsească într-o singură bază de date.

Violeta Alexandru a mai scris și că în acest moment în sectorul bugetar este nevoie ca să se stabilească niște indicatori de performanță.

,,Nu în ultimul rând, ne trebuie răspundere individuală în administraţie. Astăzi nu răspunde nimeni pentru greşeli. Simplele greşeli se ţin cât mai ascunse – aceasta este cultura organizaţională”, a spus ea.