În curând o țară din Asia ar putea emite certificate de vaccinare pentru coronavirus. Este vorba de China,  care ia serios în calcul implementarea de pașapoarte Covid-19.

Aceste pașapoarte de vaccinare pe care China le ia în calcul ar urma să fie valabile la nivel internațional. Prin implementarea acestor documente țara ar fi capabilă să își reia cursul normal al economiei. Spre exemplu, turismul și-ar putea reveni parțial normal dacă cetățenii ar avea voie să circule fără restricții.

Global Times și Reuters arată că prin introducerea documentelor care atestă vaccinarea împotriva coronavirusului ar fi posibil ca turismul internațional să fie reluat. De asemenea, și schimburile economice ar fi încurajate prin implementarea acestei măsuri.

Țara care în curând ar putea elibera pașapoarte de vaccinare anti-Covid-19

Zhu Zhengfu, membru al comisiei naționale a Conferinței Politice Consultative a Poporului Chinez, a menționat faptul că pasagerii care călătoresc intern și dețin un pașaport de vaccinare ar putea fi scutiți de măsura carantinei la momentul sosirii.

Acest subiect urmează să fie dezbătut în cadrul unei întâlniri între legislativul din China și organismul consultativ.

Epidemia de coronavirus în China

De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent în China au fost raportate în total un număr de 89,943 de cazuri de îmbolnăviri. Bilanțul deceselor asociate Covid-19 arată că în total au murit 4,636 de persoane infectate.

Pașaportul de vaccinare anti-coronavirus a stârnit controverse

Ideea unui pașaport care să ateste că ne-am vaccinat împotriva Covid-19 a stârnit multe controverse. Această temă este deja intens discutată la nivelul Uniunii Europene (UE). Majoritatea statelor sunt de acord cu implementarea acestor certificate însă cer clarificări referitoare la modul în care pașapoartele vor putea fi folosite de către cetățeni.

România spre exemplu se opune acestei măsuri. Președintele Klaus Iohannis este de părere că introducerea acestor pașapoarte ar genera discriminare între persoanele vaccinate și cele nevaccinate încă.

Acest subiect a stârnit multe controverse motiv pentru care mai mulți lideri europeni au cerut Comisiei Europene să definească cu exactitate normele după care va funcționa acest certificat.