Masca sanitară de protecție trebuie purtată în mod obligatoriu atât în spații închise cât și în aer liber în majoritatea țărilor. Spania impune abia acum această regulă esențială în combaterea răspândirii coronavirusului.

Dacă până acum autoritățile din fiecare regiune spaniolă aveau posibilitatea să decidă dacă masca sanitară de protecție trebuie purtată în aer liber, acum acest obiect devine obligatoriu pe tot teritoriul țării.

Țara care impune purtarea măștii de protecție în aer liber abia acum

Această nouă regulă a fost impusă prin adoptarea unei legi. Conform ABC și Agerpres. Masca de protecție a devenit obligatorie în aer liber și în Spania începând de săptămâna trecută.

Toți cetățenii spanioli sunt obligați să poarte mască de protecție în aer liber. Excepție de la această regulă fac copiii care nu au împlinit șase ani. Masca trebuie purtată chiar și atunci când există distanță socială între oameni. De asemenea, exceptați de la portul măștii sunt acei cetățeni care fac sport sau care suferă de diverse afecțiuni respiratorii.

Masca sanitară de protecție trebuia purtată în spațiile deschise în anumite regiuni din Spania. Spre exemplu, în Madrid se aplica această regulă. În schimb, în provincia Castellon, dacă o persoană era singură pe stradă nu era obligată să poarte mască sanitară de protecție.

Amenzi usturătoare pentru nepurtarea măștii

Persoanele care nu poartă masca sanitară de protecție riscă amenzi usturătoare. Sancțiunile variază între 100 și 600 de euro. O astfel de amendă poate valora chiar și 30 000 de euro dacă fapta este gravă.

Epidemia de coronavirus în Spania

Spania este puternic afectată de valul trei al pandemiei de coronavirus. De la înregistrarea primului caz de infectare cu Covid – 19 și până în prezent pe teritoriul țării au fost diagnosticate cu această boală 3 300 965 de persoane. Bilanțul deceselor arată că până acum coronavirusul a făcut 75 698 de victime pe teritoriul Spaniei. Din totalul pacienților spanioli diagnosticați cu Covid – 19, 3 054 725 au fost declarați vindecați.

Concert experimental în Spania

Week-end-ul trecut, în Spania, a fost organizat un concert experimental de muzică rock la care au participat aproximativ 5 000 de persoane. Evenimentul de mare anvergură a avut loc în Barcelona.

Înainte de a participa la acest eveniment, toți petrecăreții au fost testați pentru coronavirus. Este primul tip de experiment de acest gen care a fost făcut de la debutul pandemiei și până în prezent.