Statele Unite ale Americii se află pe primul loc în clasamentul celor mai afectate țări de pandemia de coronavirus. Cu toate acestea, mai multe state americane au decis să renunțe la restricțiile impuse pentru combaterea pandemiei, chiar dacă experții sanitari nu sunt de acord cu aceste decizii.

Restricții anulate în Texas

Greg Abbott, guvernatorul statului Texas, a luat decizia de a redeschide complet economia. El a eliminat absolut toate restricțiile din acest stat. De asemenea, aceleași măsuri au fost luate și de Michigan, Louisiana şi Mississippi.

Astfel, în aceste state, purtarea măștii sanitare nu va mai fi obligatorie, iar toate afacerile vor putea fi redeschise la capacitate maximă începând cu săptămâna viitoare.

Texasul a ajuns, astfel, cel mai mare stat american în care portul măștii sanitare nu va mai fi obligatoriu.

Joe Biden: Este o gândire neandertaliană

Pe de altă parte, președintele țării, Joe Biden, nu este de acord cu aceste decizii. El a transmis că restricțiile pentru combaterea pandemiei încă sunt necesare. Americanul este de părere că eliminarea restricțiilor reprezintă o mare greșeală, considerând gândirea aceasta drept neandertaliană.

Țara în care pandemia de coronavirus a făcut ravagii a decis să renunțe la restricții! Urmează un dezastru total

Joe Biden a mai declarat că distanțarea socială, purtarea măștii de protecție și alte măsuri de restricție încă erau importante, chiar dacă americanii au început să se vaccineze împotriva virusului ucigaș.

„Ultimul lucru de care am avea nevoie acum este o gândire neandertaliană, că totul e bine dacă îți dai masca jos. Încă contează”, a mai spus președintele.

Statele din SUA în care masca nu mai este obligatorie

Greg Abbott este de părere, însă, că odată cu începerea campaniei de vaccinare, Texasul se află într-o situație bună. Totuși, el a adăugat că virusul nu a dispărut brusc.

De la debutul pandemiei de coronavirus, în Texas au murit 43.000 de oameni care s-au infectat cu coronavirus. Este al treilea stat american cel mai afectat de pandemie.

Greg Abbott a făcut acest anunț după ce alte state au decis să renunțe la restricții, cum ar fi Michigan, Louisiana şi Mississippi, unde masca nu mai este obligatorie.