Pentru accelerarea campaniei de vaccinare, autoritățile au găsit o metodă inedită. Se oferă bani tinerilor pentru ca aceștia să accepte să se vaccineze anti – coronavirus.

Se întâmplă într-un stat din Statele Unite ale Americii (SUA). Tinerii primesc și câte 100 de dolari pentru a se vaccina. Inițiativa reprezintă efortul autorităților de a extinde campania de vaccinare anti – coronavirus și în rândul tinerilor.

În Virginia de Vest se oferă bani persoanelor tinere care participă la procesul de imunizare în masă a populației. Conform BBC, acest stimulent în valoare de 100 de dolari va fi oferit persoanelor care au vârste cuprinse între 16 și 35 de ani. La cei 100 de dolari se adaugă și o dobîndă. În acest fel, fin ce în ce mai multe persoane tinere ar trebui să fie convinse să se imunizeze.

Guvernatorul Jim Justice susține că cel mai probabil tinerii nu sunt conștienți de riscul pe care-l presupune coronavirusul.

„Copiii noștri probabil nu realizează cu adevărat cât de importanți sunt în oprirea acestei pandemii”, a spus guvernatorul Jim Justice, conform Digi24.

Campania de vaccinare

Virginia de Vest se numără printre statele americane care înregistrează cea mai avansată campanie de vaccinare anti – coronavirus. Ritmul în care cetățenii erau vaccinați era destul de alert, însă în ultimele săptămâni acesta a încetinit.

Specialiștii sunt de părere că în general tinerii sunt mai sceptici sau chiar mai nepăsători în ceea ce privește vaccinul anti – coronavirus. Mulți dintre ei consideră că nu pot fi atinși de boală, acesta fiind și motivul pentru care refuză să se vaccineze.

Stimulentul oferit de autorități le permite celor vaccinați din grupul vizat să primească 100 de dolari, plus dobândă, la o dată ulterioară. Obligațiunea de 100 de dolari va fi oferită și tuturor celor cu vârste între 16 și 35 de ani care s-au vaccinat până acum în Virginia de Vest.

Virginia de Vest numără o populație de 1,5 milioane de locuitori. Un procent de 52% din populație este eligibilă pentru a se vaccina anti – Covid – 19. Statisticile arată că 40% din populație încă nu are încredere în vaccinul anti-coronavirus.

Țara în care tinerii sunt plătiți pentru a se vaccina anti-coronavirus