Autoritățile din acestă țară au decis să schimbe strategia de vaccinare. După ce au văzut că nu au obținut rezultatele dorite. Iar numărul celor care au mers la centrele de vaccinare a fost unul relativ mic. Și în loc să continuie vaccinarea pe categorii, au decis că o persoană care vrea să se vaccineze o poate face.

Autoritățile au implementat un ,,coridor verde”

Vor exista „coridoare verzi” atât timp cât vor exista oameni care vor să fie vaccinați împotriva Covid-19. A declarat premierul bulgar Boiko Borissov pe 22 februarie.

Sistemul „coridorului verde” implementat în Bulgaria în weekend permite oamenilor să se vaccineze împotriva Covid-19. Indiferent de categoria din care fac parte din planul național de vaccinare adoptat în decembrie.

După acestă decizie, în ultimele trei zile potrivit datelor, peste 30 000 de doze de vaccinuri împotriva Covid-19 au fost administrate în Bulgaria, potrivit cifrelor oficiale.

„Am comandat 18 milioane de doze din cele mai bune vaccinuri, iar imunizarea este gratuită și voluntară peste tot”, a spus Borissov.

„Numai astăzi am distribuit 88 000 de doze de vaccinuri în toată țara. Echipele mobile sunt disponibile pentru primările din orașele și satele îndepărtate ”, a spus el.

Borissov a spus că oficialii Ministerului de Interne vor contribui, de asemenea, la livrarea vaccinurilor în locuri greu accesibile. Subliniind că, cu cât numărul celor care  vor primi cele două doze de vaccin contra coronavirusului și vor fi imunizați, cu atât lumea va putea să revină mai repede la un stil de viață normal. Și a mai adăugat că vaccinurile vor fi oferite tuturor.

 Țara unde autoritățile au schimbat strategia de vaccinare împotriva covid-19. Oricine dorește se poate vaccina!
Foto: pixabay.com

În cele 6 săptămâni s-au vaccinat 90.000 de persoane

Acestă nouă decizie luată de autorități s-a dovedit a fi una foarte inspirată. Mai ales că numărul celor care au primit prima doză a ajuns la 33.000 de persoane. Un număr destul de mare mai ales că în de la începutul campaniei, când vaccinarea era pe etape s-au vaccinat doar 90.000 de persoane, potrivit Agerpres. Mai mult decât atât, premierul Boiko Borisov a declarat că numai 10% dintre cei care erau programați au mers la centrele de vaccinare. Mai multe sondaje, aproape jumătate dintre cetățenii bulgari au afirmat că nu își doresc să se vaccineze.