În timp ce majoritatea oamenilor au fost de suferit din cauza pandemiei de coronavirus, au existat și persoane pentru care această criză sanitară a fost de mare ajutor.

În China au apărut mai bine de 200 de noi miliardari în 2020

Un studiu realizat de Hurun Global Rich List și citat de Digi24 a arătat că în anul pandemiei, în China, au apărut mai bine de 200 de noi miliardari. Și mai mult decât atât, în această țară numărul miliardarilor în dolari a ajuns aproape să se dubleze, în ultimii cinci ani.

De fapt, în China se regăsesc cei mai mulți miliardari din întreaga lume, 1.058. Pe locul doi se situează America, cu 696 de miliardari. Care este urmată de India cu 177 de miliardari. În vreme ce în Germania, Marea Britanie și Elveția se regăsesc mai mult de 100 de miliardari.

Nu doar în China au apărut miliardari pe fondul pandemie. Anul 2020 ajutat 421 de persoane să se îmbogățească. Ceea ce înseamnă că 8 miliardari au apărut în fiecare săptămână a anului 2020.

Realizatorii studiului au dezvăluit că în prezent la nivel global există 3228 de miliardari. Împreună ei au o avere de 14,7 trilioane de dolari.

„Averea cumulată a tuturor miliardarilor reprezintă echivalentul PIB-ului Germaniei”, reiese din studiul realizat de Hurun.

Țara unde oamenii s-au îmbogățit în perioada pandemiei. Au apărut peste 200 de noi miliardari. Studiu:
Foto: pixabay.com

Musk primul în topul bogaților lumii

Și cu toate că, a suferit unele pierderi Elon Musk rămâne în continuare cel mai bogat om de pe planetă și se laudă cu o avere de 197 de miliarde de dolari. Mai mult decât atât, el a reușit în 2020 să își crească averea cu 151 de miliarde de dolari.  Pe locul doi în același top se află fondatorul Amazon,  Jeff Bezos care se poate lăuda cu o avere de 189 de miliarde de dolari. Iar pe locul trei se regăsește Bernard Arnault, deținătorul  LVMH Moët Hennessy (Louis Vuitton SE), cu avere de 114 miliarde de dolari.  În același top se mai regăsesc Bill Gates și Mark Zuckerberg care ocupă locurile 4 și 5.

Și cu toate că în 2020, China a reușit să dea cel mai mare număr de miliari, cel mai bogat om din țară se situează abia se sudează pe locul 7. Este vorba despre Zhong Shanshan, cel care a pus bazele Nongfu. O companie ce se ocupă cu producerea de apă îmbuteliată. El are o avere de 85 de miliarde de dolari.

Pe de altă parte, cea mai bogată femeie din lume este fondatoarea Walmart. Alice Walton are o avere de 74 de miliarde de dolari