Începe o campanie de testare în masă a personalului didactic și a elevilor. Grecia a luat hotărârea să demareze un program prin care câți mai mulți profesori și elevi să fie testați pentru depistarea coronavirusului.

În cadrul programului pilot de testare în masă a personalului didactic din școli vor fi testați atât profesori cât și elevi, în număr de 250 000.

În acest sens, Guvernul elen a trimis în școli 380 000 de teste rapide pentru depistarea Covid – 19. Conform Agerpres, toate testele sunt gratuite.

Testare în masă în școli! Sute de mii de elevi și profesori incluși în program

Primele astfel de teste vor fi efectuate în școlile din Atena, mai exact în ultimele clase din învățământul liceal.

De asemenea, vor fi testați pentru coronavirus și angajații din învățământ precum profesorii și personalul auxiliar. Printre angajații din învățământ care vor fi testați pentru coronavirus se numără cei care lucrează în comerţul cu amănuntul, în serviciile de livrări, șoferii de autobuze, conductorii de tramvaie şi trenuri.

În perioada următoare Guvernul de la Atenta urmează să mai trimită în școli alte 10 milioane de teste pentru coronavirus.

Cazuri de coronavirus în școlile din Grecia

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat pentru televiziunea de stat ERT că până în prezent au fost depistate peste 600 de cazuri de infectări cu Covid – 19 în liceele din capitala Atena.

Elevii și profesorii au fost plasați în izolare la domiciliu. Decizia de a începe testarea în masă în școli vine după ce autoritățile au început să aibă îngrijorări legate de faptul că cele mai multe cazuri erau asimptomatice.

Elevii în general nu prezentau simptomatologie specifică deși erau infectați cu coronavirus.

S-au redeschis școlile în Grecia

De luni au fost redeschise școlile în Grecia după o lungă perioadă de câteva săptămâni în care cursurile în școli au fost suspendate.

Începând din această săptămână se permite ca elevii din ultimele trei clase de liceu să revină fizic la cursuri.

Epidemia de coronavirus în Grecia

De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent pe teritoriul Greciei au fost depistate 301 103 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus și un număr de 9 054 de decese asociate acestei boli.