În Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord cetățenii vor avea acces la teste gratuite pentru depistarea coronavirusului. Toți cetățenii britanici vor primi pe săptămână două teste Covid – 19 autorizate.

Statul britanic încurajează astfel testarea în masă a populației Regatului Unit al Marii Britanii. Programul inițiat de guvernul lui Boris Johnson va intra în vigoare de mâine, vineri, 9 aprilie 2021.

Astfel, de vinerea aceasta cetățenii care trăiesc în Regatul Unit al Marii Britanii se vor putea testa pentru coronavirus în mod gratuit, de două ori pe săptămână.

Conform BBC, kit-urile de testare pentru depistarea coronavirusului vor fi momentan disponibile în farmaciile din Anglia și în punctele de testare amplasate în regiune.

Aceste kit-uri pentru detectarea infecției cu Covid – 19 oferă rezultat în aproximativ 30 de minute de la efectuarea testului. Cetățenii au obligația ca în cazul în care își fac testul acasă să trimită kit-ul de test ambalaj corespunzător prin poștă. Astfel de teste rapide pot fi făcute inclusiv acasă, de către persoanele asimptomatice.

De astfel de teste gratuite pentru coronavirus beneficiază deja elevii și familiile care au copii care merg la școală.

De asemenea, și persoanele care nu lucrează în „home office” se pot testa gratuit pentru Covid – 19.

Programul de testare în masă atrage critici

Programul guvernului britanic de testare în masă a populației țării a atras numeroase critici, mulți fiind de părere că este „o risipă de bani” nejustificată.

Teste Covid-19 gratuite pentru cetățeni. De câte ori avem voie să ne testăm pe săptămână

Epidemia în Regatul Unit al Marii Britanii

Premierul britanic Boris Johnson este așteptat să prezinte planurile pentru prima etapă a relaxării din Regatul Unit, asta după ce numărul de cazuri de infectări cu Covid – 19 s-a menținut pe un platou în ultima vreme. În ciuda noii tulpini de coronavirus, Marea Britanie a ajuns să stabilizeze situația epidemieid e coronavirus.

În total, de la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord au fost raportate 4,367,291 de cazuri de infectări și 126,927 de decese asociate bolii.