Autoritățile britanice fac teste pentru a vedea dacă pașaportul de vaccinare pentru coronavirus este util sau nu în prevenirea răspândirii bolii. Pentru asta, în Anglia a început deja testarea „certificatului verde”.

Practic, autoritățile vor să vadă dacă pe viitor vor putea fi organizate evenimente la care să participe exclusiv persoane vaccinate împotriva Covid – 19. Pentru asta, în Anglia pașaportul de vaccinare va fi testat într-un club de comedie și în încă un club de noapte.

De asemenea, se va testa utilitatea pașaportului de vaccinare și în cadrul meciurilor din cadrul Cupei Angliei.

Teste făcute pe oameni! Pașaportul de vaccinare, util sau nu?

Ce este pașaportul de vaccinare?

O formă finală a pașaportului de vaccinare a fost agreată și făcută publică de către autoritățile europene la sfârșitul lunii martie. În principiu, prin „pașaportul Covid – 19”, așa cum a fost el denumit în spațiul public, vom putea atesta dacă am fost sau nu imunizați împotriva coronavirusului.

Mai mult, tot prin intermediul acestui document mai putem dovedi că am trecut recent prin boală și că avem anticorpi sau că ne-am testat pentru depistarea Covid – 19 și că suntem negativi.

Se redeschide economia?

Marea Britanie este în căutarea unor soluții eficiente pentru ca în curând să fie posibilă redeschdierea economiei. Dacă până nu de mult cazurile de infectări cu Covid – 19 se înmulțeau îngrijorător de mult în Regatul Unit, acum această țară raportează de la o zi la alta un număr mic de infectări cu acest virus. Asta se datorează în mare parte autorităților care au impus măsuri stricte în ultima vreme.

Conform Reuters și Agerpres, autoritățile britanice plănuiesc ca de luna viitoare să permită desfășurarea meciurilor de fotbal cu participarea publicului. Din data de 17 mai pe stadioane va fi permis accesul unui număr limitat de spectatori.

Mai mult, din 21 iunie în Regatul Unit al Marii Britanii ar trebui să se redeschidă cluburile de noapte.