Este vorba despre fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, care a explicat beneficiile vaccinării, în contextul în care sunt români care se tem de serurile dezvoltate împotriva virusului ucigaș apărut în China.

Președintele Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților, Nelu Tătaru, consideră că nu toate persoanele dezvoltă o formă ușoară de boală în urma infectării cu Covid-19. În acest caz, vaccinarea este extrem de importantă, fiindcă va duce la scăderea cazurilor grave de infectare, iar presiunea pe secțiile de terapie intensivă va fi redusă. De asemenea, țara nu se va confrunta cu un număr atât de mare de decese.

Care este rolul vaccinului anti-COVID

Din punctul de vedere al fostului ministru liberal, dacă populația ar înțelege mai bine acest lucru, probabil mai mulți oameni ar decide să se vaccineze.

În acest moment, spune Tătaru, rolul vaccinului este să scadă numărul deceselor și formelor grave. Într-adevăr, explică specialistul, dacă ne vom vaccina există posibilitatea să ne infectăm în continuare, însă ideea este că vom face o formă mai ușoară a bolii, sau chiar asimptomatică.

Toată lumea trebuie să știe! Vaccinul anti-COVID nu te scapă de infectare. Care este rolul serului

De asemenea, prin vaccinare se va reduce numărul cazurilor grave de infectare, ceea ce va duce la scăderea presiunii pe terapie intensivă din spitale, dar și scăderea numărului de decese.

Tătaru: Înțeleg oboseala oamenilor

Fostul ministru al Sănătății în Guvernul Orban a mai spus că problema legată de vaccinare și oboseala oamenilor de restricții se află peste tot în lume, nu doar în România. Totodată, liberalul spune că înțelege faptul că oamenii s-au săturat și au obosi, însă explică faptul că efortul nu este în zadar, ci în beneficiul tuturor, inclusiv al sistemului sanitar.

„Toate țările se confruntă cu restricții, suntem după un an de pandemie în care toată lumea vorbește de oboseală. Cred că oboseala este la toate segmentele și inclusiv la cei care vaccinează, în condițiile în care ți se pare la un moment dat că munca ta este în zadar. Nu cred că e în zadar, în acest moment cred că este o componentă a sistemului medical care este sau trebuie să fie mai activă decât a fost vreodată”, a mai declarat Nelu Tătaru.

Oamenii nu cred în vaccinurile anti-COVID

Principalul motiv pentru care oamenii nu cred neapărat în eficacitatea vaccinurilor este timpul scurt în care au fost create. Se știe că un vaccin este dezvoltat în ani de zile, însă acum, din cauza virusului care a omorât milioane de oameni din toată lumea, vaccinul a apărut în mai puțin de un an, ceea ce a ridicat semne mari de întrebare.

Specialiștii au avut o explicație pentru rapiditatea cu care serul a fost făcut. Mai clar, pentru că lumea s-a confruntat cu o problemă uriașă, au fost puse la dispoziție toate resursele umane și materiale pentru a reuși să se scoată pe piață serurile pe care le avem în prezent.