Deși ne aflăm în plină pandemie de coronavirus apetitul românilor pentru vacanțe nu a dispărut. Românii sunt în continuare dornici să-și petreacă concediul în străinătate, în ciuda restricțiilor de circulație aflate în vigoare.

Topul destinațiilor în care să mergi în această vară

Top destinații de neratat în 2021

În topul destinațiilor iubite de români în anul 2021 se numără Spania, Italia, Emiratele Arabe, Turcia şi Grecia.

Principalul criteriu de care românii țin acum cont atunci când își aleg destinația este legat de condițiile de călătorie și restricțiile anti – pandemie pe care fiecare țară le-a impus. De asemenea, în căutărilor lor românii mai țin cont și de disponibilitatea unei locații.

La începutul anului gusturile românilor pentru vacanțe erau mult mai exotice. În topul destinațiilor preferate la începutul anului erau Zanzibar, Mexic, Republica Dominicană şi Cuba.

Conform eSky.ro, pe timpul iernii românii aleg de cele mai multe ori să călătorească în Asia, însă din cauza pandemiei de coronavirus și a restricțiilor destinațiile preferate au devenit locurile din Africa şi America Centrală.

Cum era de așteptat, față de anii 2019 și 2020 românii își plănuiesc altfel vacanțele de primăvară și de vară. În continuare românii sunt în căutarea celor mai bune oferte pentru o vacanță de vis în 2021. Preventiv, turiștii verifică de pe acum prețurile cazărilor și a biletelor de avion pentru diferite vacanțe.

”Din cauza restricţiilor de călătorie ȋn Asia, românii au optat ȋn sezonul de iarnă pentru destinaţii exotice din Africa şi America Centrală. Insula Zanzibar din Tanzania a ocupat primul loc, urmată de Mexic, Republica Dominicană, Cuba şi Aruba în top 5. În februarie, interesul pentru destinaţiile exotice a scăzut treptat deoarece a ȋnceput planificarea vacanţelor pentru primăvară şi vară. Procesul de planificare ȋn acest an arată uşor diferit faţă de 2020 şi 2019”, arată compania.

Deja majoritatea companiilor aeriene au început să-și momească clienții cu prețuri mici de bilete de avion, chiar dacă în majoritatea statelor sunt încă în vigoare restricții.

Din punct de vedere al destinațiilor favorite pentru vară, pe primul loc în top se află Spania, cu orașele Madrid, Barcelona şi Malaga.

Locul doi în clasament este ocupat de Italia, țară care treptat își ridică restricțiile pentru a se pregăti de sezonul de vară. Cele mai căutate orașe anul acesta sunt Roma, Parma şi Catania.

În ceea ce privește Grecia, cele mai căutate locații de români sunt Atena, Preveza şi Skiathos.

”Cea mai populară ȋn acest an este Spania, în special Madrid, Barcelona şi Malaga – interesul pentru aceste destinaţii a crescut constant pe parcursul lunilor martie şi Aprilie. Italia se află pe locul doi în topul destinaţiilor alese de români pentru acest sezon de vacanţă. Roma, Parma şi Catania sunt în fruntea listei oraşelor italiene care vor fi vizitate de români anul acesta. Trebuie menţionat totodată că ţările din sudul Europei intenţionează să ridice restricţiile de călătorie la sfârşitul sezonului de primăvară-vară pentru a încuraja turismul. Pe lângă destinaţiile din apropiere, românii vor anul acesta să viziteze Emiratele Arabe Unite, Dubai fiind cea mai căutată destinaţie. Următoarele în clasament sunt Turcia, Grecia şi Cipru, care urmează să fie vizitate de turiştii români în Mai-August. Cele mai populare oraşe din Grecia sunt Atena, Preveza şi Skiathos”, precizează touroperatorul.