Daca esti pasionat de gatit si iti doresti sa incerci o reteta noua, tortul cu mere este alegerea perfecta. Cu o combinatie delicioasa de ingrediente, acest desert va fi cu siguranta pe placul intregii familii. Iata cum poti pregati acest tort cu mere delicios!
Ingrediente si modalitate de preparare
Pentru a pregati acest tort cu mere, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
Reclamă
- Blat 1: 2 cani de faina de grau, 1 lingurita de praf de copt, 3 linguri de zahar pudra, 200 g de unt, 4 galbenusuri
- Blat 2: 4 albusuri, 2/3 cana zahar fin, 1 pliculet zahar vanilat, esenta de vanilie, aproximativ 90-100 ml de ulei
- Crema cu mere: 1,2 kg de mere, suc stors din 1/2 lamaie, 1 lingurita de scortisoara, optional – zahar dupa gust
Pentru prepararea retetei, cerneti faina impreuna cu zaharul pudra si praful de copt, apoi adaugati untul ras si amestecati. Adaugati galbenusurile si framantati rapid un aluat neted. O treime din compozitie o punem la frigider.
Partea mai mare a compozitiei este pusa intr-o tava in care am pus hartie de copt si o intepati usor cu o furculita. Radeti merele decojite pe razatoarea mare, puneti-le intr-o tigaie mare si caliti cateva minute la foc mediu. Adaugati scortisoara si zahar dupa gust, daca este necesar.
Batem albusurile cu un praf de sare, adaugam treptat ambele zaharuri si apoi turnam uleiul intr-un jet subtire. Asezam merele peste compozitia cu galbenusuri, le nivelam, apoi adaugam peste mere aluatul cu albusuri. Deasupra, dati re razatoare restul de aluat de galbenusuri.
Cum se coace tortul cu mere
Tortul cu mere se coace aproximativ 30-40 de minute intr-un cuptor preincalzit la 180 de grade. Dupa ce este copt, lasati-l sa se raceasca si apoi serviti-l cu pofta alaturi de cei dragi. Aceasta reteta de tort cu mere este perfecta pentru o zi speciala sau pentru a impresiona musafirii.
Nu rata ocazia de a incerca aceasta reteta delicioasa de tort cu mere si bucura-te de gustul sau rafinat si savuros!