Noul ministrul al Sănătății, Ioana Mihăilă, face noi precizări referitoare la posibila obligativitate a medicilor și a tuturor persoanelor care lucrează în sistemul sanitar de a se imuniza împotriva Covid – 19.

Toți angajații din Sănătate se vor vaccina obligatoriu anti-Covid-19?

Ministrul Sănătăţii speră să nu fie nevoie ca angajații din sănătate să se vaccineze în mod obligatoriu împotriva coronavirusului. Momentan, Ioana Mihăilă consideră că nu este necesar să fie purtate discuții pe această temă.

De asemenea, ministrul Sănătății mai spune că momentan nu este nevoie ca vaccinarea să devină obligatorie pentru anumite categorii profesionale, cum sunt angajații din învățământ spre exemplu.

În același timp, Ioana Mihăilă speră ca un procent cât mai mare de persoane care lucrează în astfel de domenii esențiale pentru societate să accepte să se imunizeze împotriva virusului Covid – 19.

„Nu aş discuta încă de obligativitatea vaccinării, dar sper să nici nu fie nevoie de aşa ceva şi să obţinem un procent mare al personalului vaccinat, aşa încât obligativitatea să nu fie necesară”, declară ministrul Sănătăţii, conform hotnews.ro. 

Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă recomandă tuturor persoanelor să se vaccineze anti – coronavirus. Aceasta susține faptul că după ce s-a vaccinat cu cea de-a doua doză a renunțat să se mai streseze cu gândul că s-ar putea infecta cu Covid – 19. De asemenea, trebuie luat în calcul, spune ministrul, că îi protejăm și pe cei din jur dacă de vaccinăm. Acest lucru este esențial pentru acele persoane care lucrează în domenii cheie precum educația sau sănătatea.

„Eu pot să spun mai mult experienţa mea personală, nu profesională, experienţa mea personală legată de vaccinare. Pur şi simplu, după ce am reuşit să fiu vaccinată şi cu a doua doză, acel stres pe care-l aveam constant în minte legat de posibilitatea de a face infecţie şi de a transmite infecţia celorlalţi s-a diminuat considerabil. Şi atunci, ce vreau să spun este că încurajez vaccinarea la toate cadrele medicale, pentru că e foarte important şi pentru protecţia lor, dar mai ales pentru protecţia celor din jur şi sper că încrederea pe care o am eu şi pe care o avem noi, cei care ne-am vaccinat, să fie transferată şi către ei. Nu aş discuta încă de obligativitatea vaccinării, dar sper să nici nu fie nevoie de aşa ceva şi să obţinem un procent mare al personalului vaccinat, aşa încât obligativitatea să nu fie necesară”, a afirmat Ioana Mihăilă, sâmbătă, în timpul unei vizite în judeţul Bihor.

Devine vaccinarea obligatorie pentru angajații din Sănătate?

Părerile sunt împărțite. În timp ce unii sunt de părere că angajații din spitale trebuie în mod obligatoriu să se vaccineze anti – coronavirus, alții consideră că nu poate fi impusă această regulă nimănui.

Un fost oficial din Ministerul Sănătății care a ocupat funcția de secretar de stat, spune că ar trebui făcută legislație în acest sens. Mai exact, medicul Sorin Paveliu spune că anumite categorii de persoane ar trebui să fie obligatoriu vaccinate anti – coronavirus.