În mediul rural este mai dificil ca oamenii să fie vaccinați. În primul rând, aceștia stau zi de zi în fața televizoarelor, fiind influențați de știrile false care apar și de declarațiile diverselor personalități despre vaccinare. În al doilea rând, oamenii de aici se descurcă mai greu cu calculatoarele și nu se pot descurca cu platforma de programare. De asemenea, ei nu au acces ușor la vaccinul anti-Covid. Pentru a se imuniza, trebuie să meargă până la cel mai apropiat centru de vaccinare, care de multe ori nu se află la ei în localitate.

Cum vor fi ajutați oamenii de la țară să se vaccineze

De aceea, secretarul de stat Andrei Baciu a anunțat noi măsuri, pentru ca vaccinarea să fie mai simplă în mediul rural și oamenii să aibă mai multe posibilități.  Pentru mobilizarea vaccinării în sate și comune, oficialul a explicat că vor fi făcute mai multe acțiuni, pentru a merge autoritățile către oameni, nu invers.

„Avem centrele mobile de vaccinare, avem deja nouă active care se deplasează în județe și merg către comunitățile în care nu există medic de familie. Pe de altă parte, acolo unde se poate amenaja un centru de vaccinare avem deja câteva zeci de echipe mobile care au plecat spre 31 de județe”, a declarat secretarul de stat pentru Știrileprotv.ro.

Cum va crește Ministerul Sănătății dorința de vaccinare a oamenilor

De asemenea, conform acestuia, Ministerul Sănătății intenționează să crească atât dorința de vaccinare, cât și accesibilitatea la nivel național. Pe lângă aceste centre drive-through, mai există și maratoane de vaccinare, dar și posibilitatea pentru firme să își creeze centre de vaccinare.

Toți oamenii din aceste zone vor fi ajutați să se vaccineze! Anunț important de la Ministerul Sănătății

Oficialul din Guvernul Cîțu amintește că din data de 4 mai se va începe vaccinarea și prin medicii de familie.

De la începutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 5.081.449 de doze de vaccin unui număr de 3.201.106 de persoane, dintre care 1.320.763 au primit o doză şi 1.880.343 şi pe cea de-a doua.

De la debutul pandemiei de coronavirus, la noi în țară au fost înregistrate 1.053.629 cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre aceștia, 985.827 de pacienți au fost declarați vindecați. Din nefericire, virusul a luat și vieți. De la începutul epidemiei de coronavirus la noi în țară, din februarie 2020, aproape 28.000 de români au decedat.