Directorul biroului regional european al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Hans Kluge, a declarat vineri că nu este sigur că pandemia de COVID-19 va putea fi oprită doar prin folosirea vaccinurilor, din cauza noilor variante.

Astfel, el spune că noile variante ale virusului au redus perspectiva imunității colective, astfel că va fi nevoie de mai mult decât simpla vaccinare, informează Aleph News.

Având o probabilitate crescută ca boala să rămână endemică fără a fi eradicată, Hans Kluge a spus într-o conferință de presă că dorește să anticipeze și să adapteze strategiile de vaccinare, în special cu privire la problema dozelor suplimentare.

În luna mai, oficialul a spus că pandemia va dispărea când vom ajunge la o acoperire minimă de vaccinare de 70% din populația lumii.

Întrebat dacă acest obiectiv se mai păstrează sau ar trebui ridicat, Hans Kluge a subliniat că variantele mai noi și mai contagioase, în special Delta, au schimbat regulile jocului.

„Cred că acest lucru ne aduce la punctul în care obiectivul principal al vaccinării este în primul rând prevenirea formelor severe de boală și deceselor”, a subliniat Hans Kluge.

Epidemiologii susțin, însă, că deși imunitatea colectivă nu se mai poate realiza acum doar prin vaccinare, vaccinurile au în continuare un rol crucial în controlarea pandemiei.

Directorul OMS se opune administrării celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut încă o dată, în cursul zilei de miercuri, ca persoanele care au fost imunizate cu două doze împotriva COVID-19 să nu primească și cea de-a treia doză.

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut acest lucru pentru ca flacoanele să fie mai degrabă trimise către țările sărace, care au reușit să imunizeze doar o mică parte a populațiilor lor, informează Digi24.

Declarația oficialului vine în contextul în care mai multe state dezvoltate ale lumii au anunțat vaccinarea cu a treia doză începând din această toamnă, în timp ce multe dintre țările sărace nu au suficiente doze.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<