Varza murată – rețeta tradițională românească pentru conservarea legumelor în timpul iernii. Conform cutumei străvechi, varza se pune la murat între sărbătorile Sfântului Dumitru și Sfântului Andrei. Dacă vrei să respecți tradiția cu sfințenie, nu trebuie să uiți să umpli un butoi cu varză la Sfântul Dumitru, astfel încât să se mureze până în postul Crăciunului, și să mai pui un butoi la Sfântul Andrei, pentru ca varza să fie încă bună de mâncat când intri în postul Paștelui.
[read more]
Ce trebuie să știi când alegi varza?
Pentru a obține o varză murată de calitate, trebuie să alegi o varză bine coaptă, îndesată, albă și cu foi subțiri, care să fie de folos la prepararea sarmalelor.
Reclamă
Tradiția murăturilor românești: Varza murată între Sfântul Dumitru și Sfântul Andrei
Reclamă
Publicat: joi, 5 octombrie 2023, 20:48
Reclamă
Reclamă
De ce să alegi să-ți speli mașina într-o spălătorie auto cu fise?
Spălarea mașinii nu este doar o necesitate estetică, ci și una care influențează direct durabilitatea vehiculului tău. O mașină curată […]
Parintele Arsenie Boca: Cum scapi de bolile si vrajba din casa
Descoperă învățăturile Părintelui Arsenie Boca despre cum să alungi bolile, vrajba și paguba din casă. Află cauzele îmbolnăvirii trupului și rădăcinile vrajbei în casă, conform învățăturilor Sfântului Ardealului.
Rețete delicioase pentru o masă savuroasă
Pui cu usturoi - un preparat savuros pe care merită să-l încercați! Acest deliciu culinar este perfect pentru orice ocazie, cu arome și texturi care vă vor încânta simțurile. Încercați...
Cardul de cetățenie română: De ce este important și cum poate fi utilizat
Cardul de cetățenie română va fi emis de la 1 septembrie 2024. Acest document va fi personalizat și va ajuta la confirmarea statutului de cetățean român. Află cum poate fi...