Astăzi Ministerul Sănătății a anunțat că din cei 53 de pacienți care au fost transferați la alte spitale din București, 36 sunt în continuare internați. Dintre aceștia, șapte pacienți sunt internați la Terapie Intensivă, iar unii sunt în stare foarte gravă.

Starea de sănătate a pacienților afectați de incendiul care a avut loc la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București și care au fost transferați în alte unități sanitare – informații centralizate de Centrul Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății este următoarea:

Cum se simt pacienții afectați de incendiul de la „Matei Balș”

Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Ioan din București: 9 pacienți în stare stabilă. 2 pacienți – posibilă externare astăzi.

Spitalul Universitar de Urgență din București: 3 pacienți. 2 pacienți în stare stabilă, 1 pacient intubat (ATI).

Spitalul Universitar de Urgență Elias din București: 2 pacienți în stare stabilă. (3 pacienți au fost externați în 3 februarie 2021).

Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din București: 6 pacienți: 2 pacienți în stare gravă (ATI), 4 pacienți în stare stabilă.

Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Pantelimon din București: 2 pacienți în stare stabilă, 1 pacient în secția ATI.

Spitalul Militar Central din București: 2 pacienți în stare gravă (ATI).

Spitalul Witting din București: 2 pacienți în stare stabilă.

Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București: 4 pacienți. 2 pacienți în stare stabilă, 1 pacient instabil, 1 pacient în stare gravă, intubat (ATI).

Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București: 2 pacienți în stare stabilă.

Spitalul Monza din București: 3 pacienți. 2 pacienți în stare stabilă, 1 pacient admis în secția ATI.

Tragedia de la „Matei Balș” continuă: Șapte pacienți transferați la alte spitale se luptă să trăiască

Incendiul care a speriat din nou o țară întreagă

Incendiul de vineri dimineață de la Institutul „Matei Balș” a speriat o țară întreagă. Pentru a doua oară în decurs de un an, sau chiar mai puțin de un an, un spital în care erau internați pacienți infectați cu coronavirus a luat foc. Au murit 12 oameni și alți șapte încă se luptă cu viața. Familiile pacienților afectați de incendiu vor primi 5.000 de lei ajutor financiar de la stat, însă banii nu le va alunga durerea și dezamăgirea față de statul român.

Incendiul ar fi izbucnit de la o aerotermă pe care pacienții au adus-o de acasă pentru a se încălzi, fiindcă în saloane era foarte frig.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<