Tragedia din Mangalia: Mama Alinei cere despăgubiri pentru crima bestială

Crima din Mangalia: Mama Alinei cere despăgubiri familiei Loredanei

În urmă cu două luni și jumătate, un caz de-a dreptul șocant a cutremurat întreaga țară. Crima din Mangalia, în care tânăra Alina a fost ucisă cu bestialitate de cea mai bună prietenă, Loredana, a fost mediatizată intens datorită modului în care asasina a pus totul la cale. Acum, după ieșirea la iveală a unor noi detalii despre criminala Alinei, mama acesteia face un pas înainte și cere despăgubiri familiei Loredanei.

Conflictul care a dus, în cele din urmă, la tragedia ce a șocat întreaga țară a pornit de la un simplu conflict verbal între cele două tinere. Loredana a înjunghiat-o pe Alina și apoi s-a descotorosit de cadavrul ei înghesuindu-l într-o valiză și abandonându-l într-un parc din Mangalia. Modul în care a acționat asasina a făcut ca acest caz să fie unul deosebit de mediatizat.

După ce rezultatele expertizei psihiatrice au fost făcute publice, a ieșit la iveală că Loredana a avut discernământ în momentul în care și-a omorât prietena în camera de hotel. Această dezvăluire a avut un impact puternic asupra familiei victimei, care acum cere despăgubiri serioase familiei Loredanei și, în același timp, militează pentru ca aceasta să fie condamnată la închisoare pe viață.

Mama Alinei, Paulina Ciobanu, a făcut declarații tulburătoare în fața jurnaliștilor: „Am cerut daune morale de 200.000 euro. Loredana merită pedeapsa pe viață. Prea mult și-a bătut joc de Alina, o bătea, țipa la ea.” Aceste cuvinte reflectă durerea profundă pe care familia victimei o resimte în urma pierderii tragice a fiicei lor.

Avocatul familiei Ciobanu a luat măsuri imediate și a anunțat că va face tot posibilul pentru a schimba încadrarea juridică a faptei comise de Loredana. „Noi încercăm să aducem argumente ca să modificăm încadrarea juridică, nu este niciun secret. Încercăm să arătăm că este o premeditare și că trebuie schimbată încadrarea în omor calificat cu limitele de la 15 ani la 25 ani”, a explicat avocatul Florin Răican.

Cererea de despăgubiri în valoare de 200.000 de euro a fost depusă la Parchetul Tribunalului Constanța, în cadrul audierilor care au avut loc marți, 17 octombrie. În același timp, rezultatul expertizei psihiatrice a adus noi traume pentru familia Alinei. Mama tinerei a mărturisit că moartea acesteia i-a afectat profund, atât pe ea, cât și pe ceilalți frați ai Alinei. „A avut discernământ, a plănuit să facă asta. Așa a ieșit la expertiza psihiatrică. Pentru noi a fost foarte greu și ne este în continuare foarte greu. Copiii pe care îi mai am sunt afectați și ei. Am visat-o”, a spus Paulina Ciobanu.

Mătușa victimei a făcut și ea dezvăluiri cutremurătoare despre pierderea nepoatei sale. Ea a povestit că timpul a trecut foarte greu de când Alina a fost ucisă și a subliniat că aceasta era un suflet curat și o fată cuminte. „O perioadă grea, stau și o aștept. Mi se pare că vine, dar nu mai vine, nimeni nu o mai poate aduce înapoi. Mi-a mai apărut în vis, dar nu stă mult, pleacă. Sper să fie bine, că nu a fost vinovată cu nimic. Mergea în fiecare duminică la biserică cu mine, o fată tare bună”, a transmis mătușa Alinei Ciobanu.

Tragedia din Mangalia a lăsat urme adânci în sufletele celor apropiați ai Alinei. Cererea de despăgubiri și dorința de o condamnare pe viață pentru asasină reflectă durerea și revolta emoțională pe care o simt aceste familii. Însă, toate acestea nu pot aduce înapoi ființa dragă care a fost pierdută într-un mod atât de tragic.