Trucuri casnice pentru curățarea tigăilor incrustate

Cum sa curatam tigaile cu reziduuri in mod natural

Curatarea fundului oalelor arse sau a tigaiilor cu reziduuri sau foarte murdare este o sarcina enervanta pentru majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, exista cateva mici trucuri pentru a curata tigaile incrustate intr-un timp scurt si fara prea mult efort, chiar si cu produse naturale.

Folosirea produselor nepotrivite sau a buretilor aspri nu este cea mai buna optiune pentru a indeparta alimentele blocate pe care nu le putem elimina cu detergentul obisnuit. De aceea, inainte de a le deteriora tigaile, este recomandabil sa incercam cateva trucuri casnice care vor lasa tigaile intr-o stare perfecta intr-un timp scurt.

Bicarbonat de sodiu si otet alb

Acesta este un remediu clasic si eficient pentru a curata tigaile cu reziduuri. Pentru a-l folosi, aveti nevoie de 1/2 cana de otet alb, o cana de apa si doua linguri de bicarbonat de sodiu. Procedura este simpla: incepeti prin turnarea de otet alb pe tigaia cu reziduuri, adaugati apa si lasati-o sa fiarba. Apoi opriți focul sub tigaie si adaugati bicarbonatul de sodiu. Odata ce incepe efectul efervescent, acesta va face ca murdaria sa se desprinda usor. Apoi, trebuie sa frecam tigaia cu buretele si sa indepartam resturile de mancare arsa. La final, daca au ramas urme, pur si simplu frecam cu bicarbonat de sodiu uscat.

Bicarbonat de sodiu si lamaie

Combinația de bicarbonat de sodiu si lamaie este un alt truc eficient pentru curatarea tigelor cu reziduuri. Pentru acest remediu, aveti nevoie de doua linguri de bicarbonat de sodiu si jumatate de lamaie. In primul rand, presarati bicarbonat de sodiu pe tigaia pentru copt. Apoi, cu jumatate de lamaie, frecati intreaga suprafata pana cand tigaia revine la aspectul sau stralucitor original. Daca petele nu dispar complet, pur si simplu incalziti putin otet si repetati procesul.

Sare si cartofi

Un alt remediu neobisnuit, dar eficient, pentru curatarea tigelor cu reziduuri este utilizarea cartofilor si a sarii. Acestea sunt ingrediente 100% naturale care, datorita consistentei lor, indeparteaza reziduurile fara a deteriora suprafata tigelor. Pentru a utiliza acest remediu, trebuie sa taiati cartoful si sa spalati tigaia pentru a elimina cat mai multe reziduuri posibile. Presarati sare mare pe tigaie si utilizati cartoful taiat, facand miscari circulare timp de cateva minute. Apoi trebuie sa clatiti toate reziduurile cu apa. La final, pentru a proteja tigaia curata, va trebui sa o ungeti cu o lingurita de ulei de masline si sa o pastrati ca de obicei.

Pasta de dinti pentru curatarea tigelor cu reziduuri

Pasta de dinti este un alt produs surprinzator care poate fi utilizat pentru curatarea tigelor cu reziduuri. Pur si simplu aplicati putina pasta de dinti in centrul tigaii murdare si frecati cu un burete de bucatarie. Apoi, trebuie sa tineti tigaia sub robinet si la final va fi ca noua.

Cu aceste mici trucuri casnice, puteti curata tigaiile cu reziduuri fara prea mult efort si fara sa le deteriorati. Incercati-le si veti fi surprinsi de rezultatele extraordinare obtinute cu produse naturale si la indemana."