Soluții ieftine și eficiente pentru curățarea vaselor și a geamurilor
[read more]
Orice gospodină știe cât de greu poate fi să cureți o tigaie arsă sau să scoți petele de pe geamuri. Cu toate acestea, există multe soluții ieftine și eficiente pentru a face aceste sarcini mai ușor.

Un truc foarte interesant și simplu pentru curățarea tigăilor arse este utilizarea cartofilor și a bicarbonatului de sodiu. Sucul de cartof în contact cu bicarbonatul de sodiu poate curăța tigaile arse extrem de bine. Tot ce trebuie să faceți este să tăiați un cartof mare în jumătate și să-l înmuiați în bicarbonat de sodiu. Apoi frecați tigaia cu o jumătate de cartof. În unele locuri poate fi nevoie de puțin mai mult efort, dar rezultatele vor fi vizibile imediat. Această metodă poate fi, de asemenea, utilizată pentru a curăța depunerile de grăsime de pe aragaz și veselă.

Pentru ferestre care rămân curate mai mult timp, puteți încerca un amestec de amoniac și lichid de vase, care depune un strat protector pe suprafața geamului. Pentru a face această soluție, amestecați un pahar de amoniac și aceeași cantitate de lichid de vase într-un litru de apă. Înmuiați o lavetă în soluție și frecați și stergeți bine geamul.

Urmele de degete sau amprentele dispar dacă frecați geamul cu alcool medicinal diluat în apă. Pentru a face soluția, amestecați alcoolul medicinal cu apă și adăugați câteva picături de uleiuri esențiale pentru a lăsa în urmă un parfum plăcut. După ce ați șters geamul, nu mai este nevoie să-l clătiți.

Dacă aveți pete vechi și profunde pe geamuri, încercați să le eliminați folosind o felie de cartof crud. Frecați bine pata și așteptați câteva minute până când urmele lasate se usucă, apoi ștergeți-le cu o soluție formată din alcool sanitar și apă.

Ferestrele care se află în apropierea chiuvetei din bucătărie sau baie se pot murdări de pete de calcar. Pentru a le curăța, puteți folosi o soluție de jumătate de litru de otet diluat într-un litru de apă. Vaporizați pe geam și apoi ștergeți-l cu o cârpă care nu lasă scame. Dacă geamurile au un aspect mat, puteți folosi sare grunjoasă dizolvată într-un amestec de sare albă și apă pentru a le curăța.

În ceea ce privește curățarea vasului de toaletă, o combinație de otet și bicarbonat de sodiu poate fi foarte eficientă. Amestecați o ceașcă de otet cu jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu și turnați soluția în vasul de toaletă. Lăsați să acționeze timp de 30 de minute, apoi frecați cu o perie peste care ați turnat otet. Petetele vor dispărea imediat.

În concluzie, există multe soluții simple și ieftine pentru curățarea vaselor și a geamurilor, și nu este nevoie să cheltuiți o avere pe produse de curățare costisitoare. Cu aceste trucuri, veți putea face curățenia mai ușoară și mai eficientă.
[/read]