Daca esti un iubitor al bucatariei internationale, cu siguranta ai incercat sa gatesti pilaf-ul. Este un preparat deosebit, cu o aroma si un gust unic, iar daca vrei sa il faci si mai gustos, trebuie sa aplici cateva trucuri simple. Indiferent daca esti un bucatar experimentat sau un incepator, aceste sfaturi te vor ajuta sa faci cel mai bun pilaf din viata ta.
[read more]
H2: Ingrediente si mod de preparare

Pentru a gati un pilaf delicios, trebuie sa ai la indemana urmatoarele ingrediente:

  • 1 pui frumos
  • maruntaiele de pui (fara ficat)
  • 1 ceapa mare si tare
  • 1-2 ardei
  • 1 paharel de untdelemn
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1 morcov marisor
  • 1 ceasca mare cu orez
  • 2 rosii foarte tari, dar coapte

Inainte de a incepe sa gatesti, asigura-te ca ai toate ingredientele pregatite si la indemana. Curata si toaca legumele, taie carnea in portii mici si spala orezul in doua-trei ape.

Pentru a prepara pilaf-ul, urmeaza acesti pasi simpli:

  1. Pune uleiul la incins intr-o cratita si adauga ceapa tocata. Las-o sa se inmoaie.
  2. Cand ceapa s-a inmuiat putin, adauga carnea si las-o sa se rumeneasca usor.
  3. Pune orezul in cratita si amesteca-l cu carnea si ceapa, lasandu-l sa se prajeasca putin.
  4. Adauga apa sau supa de gaina, astfel incat sa acoperi totul, si adauga si legumele.
  5. Condimenteaza cu sare, piper, boia si lasa totul sa fiarba la foc mic timp de jumatate pana la trei sferturi de ora.

H2: Trucuri simple pentru cel mai gustos pilaf

Pilaf-ul este un preparat pe care il poti gati in multe feluri, dar aceste trucuri simple iti vor garanta un preparat delicios:

  1. In loc de apa, foloseste supa de gaina sau de legume. Astfel, pilaf-ul va avea un gust mai bogat si mai intens.
  2. In loc de untdelemn sau ulei, foloseste untura de gaina sau de gasca pentru a praji carnea si ceapa. Acest lucru ii va da un gust mai bogat si mai savuros.
  3. Adauga in pilaf mai multe mirodenii si condimente, cum ar fi coriandrul sau cardamomul, pentru a-i da un gust exotic si delicios.

In concluzie, pilaf-ul poate fi gatit intr-un mod simplu si rapid, dar cu un gust si o aroma deosebite. Respectand aceste trucuri simple, vei fi sigur ca vei gati cel mai gustos pilaf pe care l-ai incercat vreodata.
[/read]