Uniunea Europeană (UE) trece la sancțiuni dure și anunță că va penaliza producătorul AstraZeneca / Oxford pentru fiecare zi de întârziere înregistrată în livrarea dozelor de vaccin anti – coronavirus.

Uniunea Europeană (UE) a anunțat că va taxa producătorul farmaceutic cu câte 10 euro pentru fiecare zi în care o livrare de doze de vaccinuri anti – coronavirus întârzie. De asemenea, UE va sancționa AstraZeneca / Oxford și pentru fiecare doză de ser care nu este livrată.

„AstraZeneca nici măcar nu a încercat să respecte contractul”, a declarat avocatul UE, Rafael Jafferali, în fața unei instanțe de la Bruxelles în prima ședință cu privire la fondul cauzei.

Conform Reuters, Uniunea Europeană (UE) a mai amenințat AstraZeneca / Oxford că va percepe penalități uriașe care pot ajunge la 10 milioane de euro dacă contractul încheiat cu producătorul farmaceutic nu va fi respectat în totalitate.

AstraZeneca / Oxford a fost dată în judecată de UE

Uniunea Europeană (UE) a dat în judecată producătorul AstraZeneca / Oxford din cauza întârzierilor pe care compania le-a înregistrat în livrarea dozelor de vaccinuri anti – coronavirus.

În anul 2021, compania AstraZeneca / Oxford se angajase să livreze eșalonat către Uniunea Europeană o cantitate de 300 de milioane de doze de vaccinuri anti – coronavirus.

În primul trimestru al anului 2021, producătorul farmaceutic a livrat 30 de milioane de doze.

Din cantitatea promisă în al doilea trimestru din 2021, compania AstraZeneca / Oxford a anunțat că poate livra doar 70 de milioane de doze de vaccinuri anti – coronavirus.

Producătorul farmaceutic s-a scuzat pentru situația creată și a spus că prin contractul cu Uniunea Europeană (UE) compania s-a angajat să facă cele mai bune eforturi rezonabile pentru respectarea angajamentelor.

Contractul prin care AstraZeneca s-a angajat să livreze Uniunii Europene (UE) vaccinuri anti – Covid nu a fost respectat. În contract scrie că în al doilea trimestru din anul 2021 trebuiau să fie livrate în Europa 180 de milioane de doze de vaccinuri.

Pentru perioada decembrie 2020 – iunie 2021, compania promisese să livreze o cantitate de 300 de milioane de doze de vaccin. Termenele din contract nu au fost respectate. În data de 12 martie 2021, AstraZeneca anunța că nu poate livra decât o treime din cantitatea de doze promise. Uniunea Europeană (UE) a trecut la acel moment la amenințări și a transmis către AstraZeneca o notificare în acest sens.

Comisarul european pentru piaţă internă Thierry Breton a anunțat recent faptul că acel contract prin care se achiziționează doze de vaccin anti – coronavirus de la AstraZeneca / Oxford ar putea să nu mai fie prelungit.  Acesta e explicat recent că Uniunea Europeană (UE) ar putea fi determinată să nu mai prelungească contractul că grupul AstraZeneca / Oxford.

Potrivit AFP și Agerpres, încă de la începutul anului grupul farmaceutic AstraZeneca / Oxford a înregistrat întârzieri în livrarea dozelor de vaccin.

UE trece la sancțiuni grave împotriva AstraZeneca! Penalizări pentru fiecare zi de întârziere


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<