Ion Dolănescu, unul dintre cei mai apreciați interpreți de muzică populară din România, a lăsat în urmă o moștenire muzicală impresionantă. Fiul său cel mare, Ionuț Dolănescu, a dezvăluit recent ultima dorință a tatălui său și povestea unui moment în care acesta a refuzat o ofertă tentantă din SUA. Află mai multe despre viața și cariera lui Ion Dolănescu în acest articol exclusiv!
[read more]
Subtitlu 1: Ultima dorință a lui Ion Dolănescu

Ionuț Dolănescu a mărturisit că tatăl său a fost extrem de fericit atunci când nepotul său a venit pe lume. Cu toate acestea, Ion Dolănescu a rugat ca botezul să fie amânat pentru o perioadă mai caldă a anului. Din păcate, artistul a decedat înainte de a putea asista la creștinarea nepotului său.

Într-un interviu pentru Impact.ro, Ionuț Dolănescu a povestit: "Ne făceam planuri legate de botezul primului meu născut, Vlăduț. Tata îmi tot spunea să mă grăbesc, să ne grăbim, eu și soția mea, să-i oferim un nepot. Așa că atunci când Vlăduț a venit pe lume, a fost o mare fericire. Tata a apucat să-l țină în brațe câteva luni. Și se apropia timpul de a-l boteza. Tata a venit la mine și ne-a rugat să amânăm puțin momentul, să nu-l facem iarna. Hai să-l botezăm în luna mai, când se mai încălzește! Poate o fi mai bine pentru toți, și pentru el și pentru mine, cu problemele mele de sănătate!." Cu regret, planul nu a putut fi realizat, deoarece Ion Dolănescu a trecut în neființă înainte de a vedea visul său împlinit.

Subtitlu 2: Refuzul unui contract în SUA

Într-o altă dezvăluire emoționantă, Ionuț Dolănescu a povestit despre momentul în care tatăl său a refuzat o ofertă tentantă din Statele Unite ale Americii, în plin regim comunist. În vara anului 1979, Ion Dolănescu și alți interpreți de muzică populară de renume au avut un turneu în SUA. Acolo, artistul a primit o ofertă de a se stabili în America, cu toate beneficiile care i-au fost oferite: o casă, o mașină și multe altele. Cu toate acestea, Ion Dolănescu a surprins pe toată lumea prin refuzul său hotărât.

Ionuț Dolănescu a dezvăluit: "Am aflat povestea asta mult mai târziu. Totul a avut loc prin vara lui 1979, când Ion Dolănescu, însoțit de multe alte nume sonore ale cântului popular, ca Gheorghe Turda sau Toni Iordache, un profesionist al țambalului, au avut un amplu turneu în Statele Unite. Ei bine, în cele trei luni petrecute acolo a primit și o ofertă de a se muta în Statele Unite. Cu tot ce trebuia, casă, mașină, absolut tot! Tata a spus însă un nu hotărât."

Această decizie a lui Ion Dolănescu a demonstrat dragostea sa profundă pentru țara natală. La întoarcerea în România, artistul a cerut să facă o oprire la aeroport, unde a sărutat pământul țării sale, exprimându-și astfel afecțiunea și atașamentul față de locurile natale.

În concluzie, Ion Dolănescu a fost nu doar un mare interpret de muzică populară, ci și un om înțelept și loial. Ultima lui dorință de a amâna botezul nepotului său și refuzul său de a părăsi țara în plin regim comunist demonstrează păstrarea valorilor și a iubirii pentru România. Moștenirea lăsată de acest artist remarcabil rămâne vie în inimile celor care i-au apreciat muzica și în amintirea celor dragi.
[/read]