Este vorba despre expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș, care a anunțat că a demisionat din funcția de consilier onorific la Ministerul Sănătății. Precizăm că Răzvan Cherecheș nu primea salariu pentru funcția deținută. El a povestit că experiența lui a fost una amară.

„(…)am fost solicitat pentru un sfat bazat pe dovezi doar de două ori şi am propus sugestii, idei şi articole ştiinţifice (nesolicitate) către minister cu o frecvenţă de una pe zi (la început) şi apoi câte una la 2 – 3 zile (probabil că aşteptările mele au fost nerealiste)”, a explicat el.

Răzvan Cherecheș: Mă simt inutil

Răzvan Cherecheș spune că a crezut că poate ajuta, mai ales în această perioadă, însă a înțeles că, de fapt, funcția a fost literal una onorifică, echipa ministerului fiind mult prea prinsă ca să utilizeze experiența consilierilor. Cherecheș spune că nu este cazul să rămână într-o funcție, fie ea și onorifică, dacă se simte inutil.

În cadrul Ministerului, specialistul a semnalat mai multe aspecte care sunt prioritare în această perioadă. În primul rând, el a vorbit despre testare, însă a fost ignorat, apoi de comunicare, se știe deja că ministrul Voiculescu este acuzat că nu comunică cu instituțiile care luptă împotriva coronavirusului. De asemenea, raportarea transparentă a datelor a fost una din ideile lui Cherecheș, dar și reforma Institutului Național de Sănătate Publică.

Ultima oră! A ales să demisioneze din acest minister: Experiența mea a fost una AMARĂ

Expert: Comunicarea Ministerului Sănătății cu cetățenii trebuie să aibă loc zilnic

Specialistul explică faptul că nu mai are răbdare, în contextul pandemiei de coronavirus. Potrivit acestuia, trăim vremuri de criză iar comunicarea Ministerului Sănătății cu populația trebuie să aibă loc zilnic, ceea ce în acest moment nu se întâmplă. Din punctul său de vedere, în fiecare zi cetățenii trebuie să audă ceva, să vadă ceva și să afle cum au progresat autoritățile.

De asemenea, Răzvan Chereches consideră că trebuie să își expună liber opiniile științifice din poziția de profesor universitar. El le transmite autorităților că rămâne deschis să ajute voluntar oricui dorește să își fundamenteze deciziile prin dovezi științifice, indiferent de culoarea politică.

A doua demisie din minister

Este a doua demisie în decurs de o lună din Ministerul Sănătății. După ce angajații instituției au intrat în baza de date a campaniei de vaccinare și Voiculescu a făcut publice cifrele din centrele de vaccinare militare, care au scos la iveală nereguli grave, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Bogdan Oprea,  și-a dat demisia.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<