Mulți oameni au renunțat la vaccinarea cu AstraZeneca în urma controverselor apărute. Mai exact, autoritățile sanitare din întreaga lume au confirmat faptul că în urma vaccinării pot apărea cheaguri de sânge, însă cazurile sunt rare, iar beneficiile vaccinării sunt mai mari decât riscurile.

Cu toate acestea, o mulțime de români au renunțat la imunizarea cu serul produs de AstraZeneca, fiindcă deși este drept că apariția cazurilor de tromboze este rară, oamenii se întreabă „dar dacă eu sunt acel caz rar?”.

Liber la vaccinarea cu AstraZeneca

Se pare că singura soluție care le-a rămas autorităților române pentru a determina românii să se vaccineze este de a le permite să o facă fără a se mai programa. Astfel, începând de astăzi, toți cei care vor să se vaccineze o pot face pe loc.

Comitetul Național de Vaccinare a mai dat o veste bună și celor care se vaccinează cu Pfizer și Moderna. Mai clar, platforma de vaccinare a fost optimizată, iar acum oamenii pot vedea atât poziția în lista de așteptare, cât și capacitatea de vaccinare a centrului respectiv.

Ultima oră! Ce se întâmplă cu vaccinul AstraZeneca la noi în țară? S-a dat undă verde!

Joi seara, pentru AstraZeneca erau disponibile 97.000 de locuri. Cât despre vaccinarea fără programare, oamenii pot merge direct la centru, fără a se mai înscrie pe platformă, în centrele unde se administrează acest ser produs de compania anglo-suedeză, iar dacă sunt locuri disponibile ei se pot vaccina pe loc. Atenție, este important să se verifice disponibilitatea locurilor pe harta interactivă care este postată pe platforma națională de informare în privința vaccinării.

Cum trebuie să procedați

Trebuie să știți că în momentul în care vă prezentați la un centru de vaccinare care are locuri disponibile, trebuie să aduceți cu voi un document de identitate și, de asemenea, trebuie să vă asigurați că nu aveți simptome asociate coronavirusului. Autoritățile transmit că vaccinarea se la realiza în limita capacității de vaccinare a centrului.

De la începutul campaniei de vaccinare în România, au fost vaccinate 2.471.779 de persoane, dintre care 1.527.201 au primit ambele doze de vaccin. România a ajuns la capacitatea de a vaccina peste 80.000 de persoane pe zi.

România este în topul țărilor UE la campania de vaccinare. În urmă cu câteva zile, era pe locul 4 la persoanele vaccinate cu ambele doze și pe locul 7 la totalul dozelor administrate.