Șeful Executivului le-a mulțumit românilor pentru faptul că au respectat regulile de protecție în perioada Sărbătorilor Pascale. El susține că acest lucru se vede în faptul că cifra ratei de pozitivare la noi în țară a început să scadă considerabil.

Încep să se vadă beneficiile vaccinării anti-COVID

Liberalul a amintit faptul că atât Capitala, cât și restul județelor din țară, nu au rata de infectare mai mare de 3 la mie, ceea ce înseamnă, în opinia lui, că ce s-a făcut până acum de către autorități, s-a făcut bine. De asemenea, Florin Cîțu susține că se văd beneficiile campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului, fiindcă numărul cazurilor de pozitivare scade, fiindcă numărul vaccinărilor crește.

Premierul României a vorbit și despre obiectivul pe care vrea cu orice preț să îl îndeplinească și anume de a vaccina cinci milioane de persoane împotriva virusului ucigaș până la 1 iunie. Atunci, dacă se va ajunge la atingerea acestui obiectiv, se va începe relaxarea măsurilor de restricție. Șeful Executivului a ținut să reamintească românilor că singura cale de a scăpa de această pandemie de coronavirus este să ne vaccinăm.

Ce se va întâmpla de la 1 iunie cu restricțiile

Dacă la 1 iunie vor fi vaccinate 5 milioane de persoane cu ambele doze de vaccin, Florin Cîțu a spus că se va renunța la portul măștii de protecție la plajă, sau la munte, în drumeție. Totuși, spune oficialul, se va putea vorbi și de lucruri sau de facilități pentru persoane imunizate. De exemplu, restaurantele ar putea ajunge la o capacitate de 100% cu persoane imunizate.

Premierul Florin Cîțu a vorbit, marți, despre campania de vaccinare anti-Covid care se desfășoară în acest moment la noi în țară.

Totodată, vor putea fi organizate evenimente private, însă la care vor participa numai cei care s-au vaccinat. Premierul a precizat că sunt multe scenarii pe masa autorităților despre care se discută și se va mai discuta.

Momentan, oficialul nu a declarat nimic cu privire la renunțarea măștii de protecție în aer liber. Totuși, premierul a precizat că de la 1 august ar putea fi posibilă renunțarea la această măsură, însă totul depinde de numărul de cazuri de infectări.