Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre momentul în care se vor redeschide școlile și despre regulile pe care vor trebui elevii să le respecte. În primul rând, copiii nu vor scăpa în niciun caz de portul măștii de protecție.

Oficialul din Guvernul Cîțu spune că din ceea ce a văzut, la noi în țară, aceste lucruri au fost respectate în limita posibilului. Referitor la distanțarea socială, ministrul spune că este iluzoriu să ne imaginăm că va fi respectată întrutotul, însă, ce îl bucură pe oficial este faptul că în cea mai mare parte, cadrele didactice le atrag atenția permanent elevilor în legătură cu aceste reguli. Totuși, cu cât copiii sunt mai mici, cu atât este mai complicat să se respecte aceste măsuri.

Masca va fi obligatorie la școală

Cât despre situația pandemiei de coronavirus în România, ministrul Educației spune că trendul ratei de infectare este descrescător, lucru care îl bucură. În opinia lui, dacă și ritmul ritmul campaniei de vaccinare va fi la fel de bun, pe parcursul celor aproape 8 săptămâni de şcoală care au mai rămas, din septembrie.

Noi schimbUltima oră! Măsuri drastice pentru elevi. Aceștia vor fi obligați să facă acest lucruări pentru elevi! Cum vor funcționa școlile în scenariul roșu

Cât despre prezența panourilor separatoare de plexiglas, ministrul Educației a declarat că acestea mai mult încurcă, decât ajută. Totuși, oficialul a subliniat faptul că masca de protecție va fi obligatorie în permanență.

Când începe școala

Amintim faptul că grădinițele și școlile se redeschid miercuri, 5 mai 2021, după vacanța de Paște. Miercuri vor începe cursurile copiii de grădiniță, precum și elevii din clasele pregătitoare – a IV-a, elevii din a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a. Elevii din ani terminali vor reveni la școală pe 10 mai 2021. În această categorie intră cei de clasa a VIII-a, a XII-a.