Este anchetă la Spitalul Județean din Constanța.

Familia unui pacient decedat susține că nu a primit bijuteriile pe care acesta le purta în momentul în care a fost internat.

Inelul si verigheta bărbatului ar fi fost înlocuite cu alte bijuterii.

Totul a început la data de 8 februarie, moment când bărbatului de 69 de ani i s-a făcut rău.

Se pare că acesta avea COVID-19 și a fost transportat la Spitalul Județean Constanța, scrie Realitatea.net.

Înainte de a fi dus pe secție i s-a spus că trebuie să-și lase la garderobă bunurile.

Pacientul avea cu el bani, dar și două bijuterii din aur: o verighetă și un inel. Acestea au fost puse într-un plic care ulterior a fost sigilat.

Bărbatul a murit câteva zile mai târziu. În momentul în care s-au dus să ia obiectele, rudele au avut parte de un șoc: bijuteriile au fost înlocuite cu altele care nu erau din material prețios.

Ginerele bărbatului decedat a mers la administrația unității medicale să afle ce s-a întâmplat, însă angajații spitalului i-au spus că nu au cum să îl ajute și l-au trimis la Poliție. Omul s-a dus cu ele la Poliție.

„Inelul si verigheta barbatului defunct fusesera inlocuite cu alte bijuterii. In cauza a fost intocmit un dosar penal”, afirma Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

„S-a demarat deja o ancheta interna pentru a se stabili ce s-a intamplat din momentul in care pacientul a fost preluat de personalul nostru”, spune Crina Kibedi, purtător de cuvant SCJU Constanta.

Va fi dificil de stabilit cine sunt vinovații, pentru că la garderobă nu sunt camere de supraveghere. Familia defunctului spune nu are mari așteptări.

„Nu mi se pare omenesc. Să te duci bolnav și să fi furat. Mai erau acolo niste persoane cu care ne-am intalnit si (…) ii lipsea lantul… si spuneau:<< "eh, multumesc Domunlui ca mama ii sanatoasa!>>”

Aparținătorii vor doar ca astfel de situații să nu se întâmple și altor persoane îndoliate.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<