Monica Pop este medic oftalmolog și a anunțat că în urma infectării cu coronavirus, mulți pacienți au avut probleme grave oftalmologice. De asemenea, cei care se îmbolnăvesc cu acest virus pot avea probleme neurologice severe.

„Posibile afectări oftalmologice severe după Covid! Știam că această boală poate da și afectări oftalmologice. Nu frecvent, dar sînt! Unele, ușoare ( conjunctivite), altele medii ( keratopatii) altele grave. La astfel de pacienți, am văzut cîteva conjunctivite virale ușoare și 2 – 3 keratite pînă acum!”, explică medicul.

Ea dezvăluie că a avut doi pacienți cu neuropatie optică după ce au fost infectați cu coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 49 de ani, căruia i-a scăzut brusc vederea la unul dintre ochi, iar la celălalt au apărut modificări serioase.

Mare atenție! Pot apărea probleme grave după infectarea cu Covid-19

Al doilea pacient este o femeie de 36 de ani, cu neuropatie optică după infecția cu Covid-19 la ambii ochi, unul și mai afectat.

De asemenea, medicul de la Spitalul de Urgențe Oftalmologice din București spune că virusul Sars-CoV-2 ar provoca afectări grave neurologice. Tratamentul este atât neurologic, dar și oftalmologic. Ea avertizează pacienții să apeleze la medic imediat după apariția simptomelor.

Un medic celebru atrage atenția! Pot apărea afecțiuni grave în urma infectării cu Covid-19. Toți pacienții trebuie să fie atenți

De asemenea, Monica Pop le transmite colegilor medici să avertizeze pacienții asupra efectelor adverse care pot apărea după infectare și să îi trimită imediat la consult. Ea spune că sigur sunt și alți medici oftalmologi care au sesizat aceste probleme care apar în urma infectării.

Semnal de alarmă: Mergeți la spital la timp!

Recent, medicul Monica Pop a criticat faptul că foarte multe persoane preferă să se trateze acasă în loc să meargă la spital, precizând că „toată lumea știe medicină”.

 „Cei cu simptome mergeți la spital la timp! Pentru evaluare și sfaturile de tratament! Pentru a evita o dramă!”, a precizat recent Monica Pop.

Nu este singurul specialist care trage semnale de alarmă. În ultimul timp, atât Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, cât și cunoscutul medic Virgil Musta, au atras atenția că spitalele din țară s-au umplut de cazuri grave de coronavirus din cauza faptului că tot mai multe persoane preferă să stea acasă atunci când depistează boala. În acest context, ei apelează la doctor numai în momentul în care boala se agravează, însă în multe cazuri poate fi prea târziu.