Un medic care lucrează în cadrul unității sanitare l-a criticat dur pe fostul ministru al Sănătății pentru ce a declarat. Mai clar, totul a început după ce Voiculescu a declarat că sunt diferențe uriașe în ceea ce privește raportarea numărul deceselor cauzate de Covid-19 la Spitalul Colentina. El a declarat că sunt chiar și peste 500 de persoane decedate în plus.

„Ceea ce ne-a sărit în ochi este că numărul de decese în platforma în care raportează doar spitalele este mai mare, semnificativ mai mare decât numărul de decese din platforma în care ar trebui să raporteze toată lumea. Dacă ne uităm, de exemplu, la Spitalul Colentina vedem că diferența este de sute de persoane, peste 500”, a declarat Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, luni, într-o emisiune la Europa FM.

Ce spune un medic ATI despre acuzațiile lui Voiculescu

Medicul de terapie intensivă, Laura Zarafin, a vorbit în numele spitalului despre declarațiile fostului ministru al Sănătății. Specialistul spune că este șocat, fiindcă spitalul apare în acest context, așteptându-se ca fostul ministru să vorbească lucruri frumoase despre unitatea sanitară, cum ar fi că acolo există cel mai mare număr de ventilatoare, că a fost primul spital suport COVID după spitalele de boli infecțioase și că personalul acestui spital a început să trateze pacienţii infectaţi înainte de a primi primele echipamente.

Doctorița spune că a fost un stres uriaș pe cadrele medicale. De asemenea, Zarafin a mai precizat că se aștepta ca fostul ministru al Sănătății să spună ce modalitate are Spitalul Colentina, fiindcă mortalitatea în secțiile de terapie intensivă este în jur de 50%.

Un medic de la Colentina tună și fulgeră la adresa lui Vlad Voiculescu: Unii oameni sunt prea odihniți! E trist

„Unii oameni sunt prea odihniţi şi probabil, că dacă au văzut ceva că nu concordă în cele două platforme, au convenit repede să spună numele unui spital, deningrându-ne pe toţi şi distrugându-ne munca de un an şi ceva. Este foarte trist ce se întâmplă”, a declarat medicul.

Laura Zarafin a mai spus că nu știe dacă fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, știe exact ce face un doctor atunci când raportează un deces. Ea explică faptul că atunci când moare un om sunt o sumedenie de acte care trebuiesc completate, parafate.

Conducerea Spitalului Colentina neagă acuzațiile lui Voiculescu

După ce a făcut aceste dezvăluiri incredibile, premierul Florin Cîțu l-a criticat pe Voiculescu și a spus că astfel de declarații provoacă teamă și nesiguranță în rândul populației. Chiar și conducerea Spitalului Colentina a negat declarațiile lui Voiculescu, conform cărora numărul de raportări este greșit la unitatea sanitară respectivă.

 „Având în vedere informaţiile difuzate în mass-media, cu privire la existenţa unei inadvertenţe în raportarea numărului de decese Covid-19, facem următoarele precizări: Spitalul Clinic Colentina a devenit spital suport Covid în data de 27.03.2020. În conformitate cu reglementările legale în vigoare, de la acea dată până în prezent Spitalul Clinic Colentina a raportat în aplicaţia informatică Alerte MS un număr de 727 decese Covid-19 (19.04.2021, ora 9:00). Totodată, au fost raportate în dinamică, imediat la DSPMB, conform metodologiei INSP un număr de 731 decese Covid-19 (19.04.2021, ora 14:00).”