Numărul de îmbolnăviri cu Covid-19 a explodat în ultima perioadă. Azi Capitala a trecut de rata de infectare de 6 la mia de locuitori, motiv pentru care cetățenii se așteaptă ca orașul să fie plasat în carantină. Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat că momentan nu este necesară izolarea orașului, însă a menționat că este nevoie de reguli noi pentru a stopa răspândirea virusului.

Ciprian Ciucu: Nu e necesară carantina în București

„Noi trebuie să facem tot ce putem în acest moment, tocmai ca să nu fie necesară o carantină în Bucureşti. În acest moment, încă nu este necesară şi depinde şi de noi, dar şi într-o foarte mare măsură depinde şi de populaţie să respecte regulile, pentru a nu ajunge la carantină, carantina fiind destul de costisitoare pentru oraş”, a declarat primarul Sectorului 6.

Ciprian Ciucu spune că la întâlnirea de luni cu premierul și ceilalți edili din Capitală s-a discutat despre mai multe măsuri care ar trebui luate pentru a limita răspândirea virusului. Astfel, în oraș urmează să fie mai atent monitorizate centrele comerciale și ar putea fi limitat chiar și numărul de oameni care au acces într-un mall sau într-un magazin. Cât despre cozile care se vor forma, edilul spune că datorită acestora oamenii vor fi descurajați să se mai ducă la mall-uri în număr foarte mare, însă ele trebuie gestionate de Poliția Locală, pentru a fi respectată distanțarea fizică.

Un primar din București a spus totul! Ce reguli noi vor trebui să respecte locuitorii Capitalei? S-a zis cu mall-urile

Telemunca, necesară

De asemenea, edilul a vorbit și despre alte măsuri, cum ar fi mutarea activității din instituțiile publice în sistem online. Ciucu spune că trebuie introdusă mult mai serios telemunca.

Edilul sectorului 6 a vorbit și despre Sărbătorile Pascale, criticând reacția liderului PSD, Marcel Ciolacu, care anunța că va merge la biserică indiferent de restricții, asumându-și faptul că va plăti amenda. El spune că social-democratul nu a făcut decât să sfideze autoritățile și legea în aceste momente.

Ce spune Ciucu despre Sărbătorile Pascale

Ciprian Ciucu consideră că slujbele se pot ține dacă populația va fi bine informată și va respecta măsurile de restricție.

„Cred că lumea şi înţelege în acest moment că trebuie să fie mult mai precaută (…). Trebuie să avem un set de măsuri speciale, care să fie recomandate de către Departamentul de Situaţii de Urgenţă pentru noaptea de Paşte, le vom evalua să vedem cum sunt şi le vom urma”, a susținut acesta.

Conform cifrelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.149 cazuri de infectare cu coronavirus. Din acest total, numai în București au fost raportate 695 de infectări. Capitala a trecut de 6 la mia de locuitori. De la debutul bolii și până în prezent, în București au fost infectate aproape 150.000 de persoane.