Totuși, medicul de Terapie Intensivă de la Spitalul Floreasca, Radu Țincu, a vorbit despre situația pandemiei și despre un posibil val patru al acesteia. Radu Țincu spune că după două săptămâni de la sărbătorile de Paști cifrele sunt bune, ceea ce înseamnă că vaccinul și-a făcut treaba foarte bine, iar oamenii au respectat restricțiile.

Numărul pacienților ATI a scăzut considerabil

Cei 809 pacienți infectați cu Covid-19 internați în acest moment la Terapie Intensivă este o cifră care arată că țara noastră înregistrează cu adevărat o scădere. Medicul spune că această cifră va scădea în perioada următoare, fiindcă există un decalaj între momentul diagnosticului unui pacient și momentul de admisie în terapie intensivă. Țincu explică faptul că același lucru se întâmplă și invers. Pacienții internați la ATI sunt bolnavi care au fost contaminați acum două sau trei săptămâni și cel mai probabil se va înregistra o scădere și mai importantă a pacienților din terapie intensivă, a mai explicat doctorul.

Un renumit medic atrage atenția: Avem nevoie de respectarea unor norme sanitare! Autoritățile trebuie să...

Relaxarea restricțiilor trebuie privită cu precauție

Pe de altă parte, deși lucrurile sunt relaxare, Radu Țincu spune că trebuie să privim cu optimism scăderea numărului de cazuri, însă trebuie să respectăm în continuare anumite norme sanitare individuale. De asemenea, Radu Țincu spune că este nevoie ca autoritățile să fie în continuare foarte vigilente în ceea ce privește testarea.

În ceea ce privește un val patru al pandemiei de coronavirus, medicul Radu Țincu spune că acesta ar putea apărea în câteva circumstanțe. Mai clar, ar putea apărea dacă foarte mulți oameni nu sunt imunizați. Un alt motiv de apariție a unui posibil val patru ar fi ca noile variante să nu mai fie sensibile la vaccinuri. Pe de altă parte, explică doctorul, se ia în discuție o posibilă a treia doză de vaccin, ceea ce va tăia de la rădăcină valurile următoare.