Liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis, a declarat la Gândul Live că deciziile luate în ultimele luni la noi în țară sunt influențate de viitoarele congrese interne pe care le vor avea PNL și USR-PLUS, două formațiuni aflate în acest moment la guvernare.

Campania de vaccinare nu merge așa cum ar trebui

Alfred Simonis spune că dacă nu am fi avut deciziile Guvernului Cîțu cu privire la relaxarea măsurilor, un Guvern controlat de președintele Klaus Iohannis, mesajul de astăzi al președintelui ar fi fost unul rezonabil. Însă el consideră că și șeful statului a primit aceleași informații pe care le-a primit și Opoziția, și anume că această campanie de vaccinare nu funcționează așa cum ar trebui și în niciun caz în parametri în care susține Guvernul că se află.

Un social-democrat tună și fulgeră la adresa campaniei de vaccinare: Vom ajunge să avem doze de vaccin, dar să nu mai avem doritori

Din punctul său de vedere, Klaus Iohannis a înțeles mult prea târziu faptul că mesajul de relaxare totală nu este cel mai bun, fiindcă conducerea insinua, practic, că pandemia de coronavirus a trecut. Liderul deputaților PSD spune că susține vaccinarea, însă mai consideră că un apel la responsabilitate și la competență este binevenit, fiindcă diferența dintre rural și urban în ceea ce privește vaccinarea este foarte mare.

Deciziile guvernanților, influențate de congresele interne ale partidelor

Alfred Simonis susține că deciziile luate în ultimele luni la noi în țară sunt strânse și influențate de congresele pe care le au cele două partide aflate la guvernare: PNL și USR-PLUS.

De asemenea, social-democratul a tras un semnal de alarmă, spunând că dacă până acum România s-a aflat în situația în care avea cetățeni care doreau să se imunizeze dar nu avea suficiente doze de vaccin, din acest moment țara noastră se va afla în situația în care nu vor mai exista doritori, deși sunt suficiente doze de vaccin.

El vorbește și despre declarațiile date în ultima perioadă de liderii celor două partide, despre care spun că aceste discuții sunt și în cheia congreselor interne pe care le au cele două formațiuni.