Pandemia de coronavirus a schimbat preferințele și gusturile românilor în materie de vacanțe. Din ce în ce mai multe persoane aleg să-și petreacă concediul în diverse destinații exotice.

Unde merg românii în vacanță? Apare o nouă țară pe lista destinațiilor de vis

Unde pleacă românii în vacanță?

Dacă până acum majoritatea românilor care alegeau să plece de Paște din țară plecau în vacanță în Grecia, acum lucrurile se pare că stau diferit. Se pare că anul acesta Egiptul este prima țară în topul destinațiilor de vacanță pentru turiștii români.

Mulți dintre românii care și-au permis ca de Paște și 1 Mai să aibă o minivacanță în străinătate, au ales ca destinație Egiptul. Țara se află printre preferințele turiștilor datorită regulilor restrictive relaxate.

Printre stațiunile preferate ale românilor care pleacă în Egipt se numără Hurghada, Sharm el Sheikh şi Marsa Alam.

Un mare plus al Egiptului este faptul că turiștii pot veni în această țară special pentru a-și petrece vacanța într-o croazieră pe Nil.

„Pe partea de externă, toată lumea se duce în Hurghada, Sharm el Sheikh şi Marsa Alam. Astea sunt destinaţiile vedetă ale ultimelor două luni. Şi sunt mai multe motive, unul dintre ele fiind faptul că alte destinaţii sunt închise. Şi în afară de charterele pe Egipt, oamenii mai merg în croazieră pe Nil. Noi am avut cinci croaziere pe Nil în această primăvară. Egiptul este locul 1 la extern”, a afirmat Alin Burcea, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, conform Agerpres.

În topul destinațiilor favorite ale românilor de anul acesta se mai numără și țări precum Spania, Portugalia, Dubai, Columbia sau Costa Rica. Turiștii aleg în continuare ca destinație pentru minivacanța de Paște și Turcia sau Grecia.

Principalul criteriu de care românii țin acum cont atunci când își aleg destinația este legat de condițiile de călătorie și restricțiile anti – pandemie pe care fiecare țară le-a impus.

La începutul anului gusturile românilor pentru vacanțe erau mult mai exotice. În topul destinațiilor preferate la începutul anului erau Zanzibar, Mexic, Republica Dominicană şi Cuba.

Din punct de vedere al destinațiilor favorite pentru vară, pe primul loc în top se află Spania, cu orașele Madrid, Barcelona şi Malaga. Este o veste bună având în vedere că recent Spania a relaxat o parte din măsurile restrictive, țara fiind pregătită să primească din nou turiști. Autoritățile au anunțat deja că turiștii vaccinați anti – coronavirus sunt primiți cu brațele deschise.

„Se vinde şi Spania, dar mai puţin, şi, după părerea mea, e păcat, pentru că nu se ştie foarte clar că Spania este verde, că ne primeşte şi că infectării la acolo sunt din ce în ce mai puţine. Ca peste tot, vaccinarea şi lockdown-ul au produs efecte. Şi Portugalia la fel. Noi avem mai multe grupuri care pleacă în Portugalia şi în Madeira, dar nu este un boom cum ar trebui să fie pe Spania şi Portugalia, unde ar trebui să fie mai bine în această perioadă a anuli. Se mai vând excursii în Columbia, Sri Lanka, Costa Rica, sunt grupuri peste tot, dar grupuri mici. Avem însă un grup mare pe Dubai, fiind deja foarte mulţi turişti care sunt vaccinaţi şi nu mai există riscul carantinei la întoarcere. Sunt grupuri şi pe Antalya, chiar dacă Turcia este în zona galbenă, la fel şi Grecia”, a spus Alin Burcea.