A fost mărit intervalul de timp la care sunt administrate dozele de vaccin Pfizer / BioNTech și Moderna. Se întâmplă în Italia, acolo unde aceste vaccinuri vor fi administrate la interval de 42 de zile diferență.

În mod normal, atât vaccinul Pfizer / BioNTech cât și cel produs de Moderna se administrează în două doze distincte la un interval de 21 de zile diferență. Acum autoritățile consideră că este oportun să fie extins intervalul de timp la care se administrează dozele.

Se aplică această nouă regulă cu scopul de a fi accelerată campania de vaccinare, susțin autoritățile. Nu este cert încă când va intra în vigoare.

V-ați vaccinat cu Pfizer/BioNTech sau Moderna? La ce interval trebuie făcută de fapt doza de rapel

Ce se întâmplă cu vaccinul AstraZeneca / Oxford?

În ceea ce privește administrarea vaccinului AstraZeneca / Oxford, autoritățile italiene au lua noi decizii. După apariția cazurilor de reacții adverse severe în urma vaccinării cu acest ser multă lume s-a temut să se mai vaccineze cu AstraZeneca / Oxford.

Multe persoane și-au anulat programarea de teama unor posibile tragedii, în ciuda faptului că specialiștii au dat asigurări că acest vaccin este sigur și eficient. Ministrul Sănătății din Italia,  Roberto Speranza, a anunțat faptul că oricine se poate programa pentru a se imuniza cu serul  AstraZeneca / Oxford.

Campania de vaccinare anti-coronavirus în Italia

În câteva săptămâni vaccinarea la liber cu serul AstraZeneca va fi disponibilă pentru persoanele care au mai mult de 60 de ani.

În semestrul curent Italia ar urma să primească de la producătorul Johnson & Johnson o cantitate de 7,3 de milioane de doze de vaccin anti – coronavrius. În total țara va primi peste 50 de milioane de vaccinuri. În cadrul campaniei de vaccinare sunt utilizate vaccinurile de la Pfizer / BioNTech, Moderna, AstraZeneca / Oxford și Johnson & Johnson.

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, pe teritoriul Italiei au fost înregistrate 3 779 594 de cazuri de infectări cu coronavirus. Bilanșul deceselor în rândul pacienților infectați a ajuns la 114 612.