Compania Moderna a decis să scoată pe piață a treia doză de vaccin dezvoltat împotriva coronavirusului. Acest ser ar putea fi disponibil începând din toamna anului 2021, imediat ce autoritățile din SUA vor permite producția.

În acest moment, Moderna a scos pe piață două doze de vaccin anti Covid-19, care ar asigura o protecție de până 95% în fața virusului ucigaș provenit din China. Totuși, experții sanitari sunt de părere că este nevoie și de a treia doză de vaccin.

A treia doză de vaccin Moderna, în curând disponibilă

Directorul general al companiei, Stephane Bancer, speră că a treia doză, suplimentară, să fie disponibilă din toamnă. El își dorește ca oamenii din SUA să fie protejați în sezonul toamnă-iarnă.

Se pare că oamenii de știință din cadrul companiei Moderna muncesc din greu și speră ca până la mijlocul verii să obțină aprobarea pentru dezvoltarea celei de a treia doză a vaccinului. Directorul companiei spune că obiectivul companiei este de a scoate pe piață această doză suplimentară în toamna anului curent.

Va apărea și a treia doză de vaccin anti-COVID. Anunț sumbru: Coronavirusul nu va dispărea NICIODATĂ de pe planetă!

Mai exact, Moderna anticipează încă un val uriaș de îmbolnăviri pentru următoarele luni. Conform datelor Centrului pentru prevenirea și Controlul Bolilor, până în acest moment, în SUA au fost înregistrate 453 de cazuri de îmbolnăvire cu tulpina sud africană a virusului. Aceasta bagă în sperieți autoritățile sanitare din SUA, fiindcă s-a dovedit a fi singura care ar reduce eficacitatea vaccinurilor antiCovid, inclusiv al celui dezvoltat de Moderna.

„Planeta nu va scăpa niciodată de coronavirus”

Directorul general al Moderna a făcut o declarație care va speria toată omenirea. El este convins că vaccinurile anuale împotriva coronavirusului vor deveni ceva obișnuit, fiindcă noul coronavirus nu va dispărea de pe planetă.

În acest moment, la noi în țară, campania de vaccinare este în curs de derulare. În acest moment, în România populația este vaccinată cu trei vaccinuri: Pfizer, Moderna și AstraZeneca. Joi dimineață a ajuns în țară și prima tranșă a vaccinului Johnson&Johnson, însă până nu se vor clarifica lucrurile legate de cheagurile de sânge, oamenii nu vor fi vaccinați cu acest ser.