Vacanța de Paște 2023: când și cât durează

În anul școlar 2022-2023, elevii se vor bucura de o vacanță binemeritată în perioada sărbătorilor pascale. Vacanța de Paște sau Vacanța de primăvară, după cum mai este cunoscută, va începe pe 7 aprilie 2023, în Vinerea Mare, și se va încheia pe 18 aprilie 2023, la o săptămână după Paștele Ortodox. Elevii vor beneficia de 10 zile libere, timp în care se pot odihni și se pot bucura de tradițiile pascale alături de familie și prieteni.

De menționat este faptul că, în cazul elevilor din România, anul școlar se va încheia în mijlocul săptămânii, pe 19 aprilie 2023, din cauza faptului că luni și marți, 17-18 aprilie, sunt considerate zile libere pentru creștinii ortodocși. Astfel, elevii își vor relua cursurile după Paște pentru o singură zi, după care vor avea parte de modulul final al anului școlar.

Ultimul modul al anului școlar 2022-2023

După încheierea vacanței de Paște 2023, elevii vor avea încă două luni de cursuri, în cadrul modulului 5, care se va desfășura de la 19 aprilie până pe 16 iunie 2023. Astfel, elevii vor trebui să își concentreze eforturile pentru a finaliza cu brio anul școlar și a avea rezultate bune la evaluările naționale sau la examenul de Bacalaureat, în cazul elevilor din clasa a XII-a.

Pentru elevii care urmează să susțină examenul de Bacalaureat sau Evaluarea Națională, anul școlar se va încheia mai devreme. Astfel, elevii din clasa a VIII-a vor termina cursurile pe data de 9 iunie, în timp ce elevii din clasa a XII-a vor încheia anul școlar pe 2 iunie 2023.

Astfel, elevii din România se vor bucura de o vacanță de primăvară de 10 zile în perioada Paștelui 2023, în care se pot odihni și se pot bucura de tradițiile pascale alături de familie și prieteni. Ulterior, vor avea încă două luni de cursuri, în cadrul modulului 5, înainte de a încheia anul școlar și de a se bucura de vacanța de vară. Pentru elevii din clasa a VIII-a și a XII-a, școala se va încheia mai devreme, în funcție de evaluările naționale sau de examenul de Bacalaureat.