Din ce în ce mai mulți locuitori din România își conturează deja planurile pentru vacanța de vară, iar hotelierii sunt pregătiți să îi întâmpine cu oferte tentante. Pe fondul creșterii gradului de ocupare a stațiunilor de pe litoralul românesc, aceștia au decis să prelungească programul “Înscrieri Timpurii”, pentru a mulțumi turiștii care își doresc să își rezerve sejurul cu mult în avans.

Litoralul românesc, preferatul românilor în sezonul estival 2024

Conform datelor recente, litoralul românesc rămâne în topul preferințelor turiștilor pentru sezonul estival din 2024. Gradul de ocupare a crescut cu 27% în stațiunile de pe litoral, iar această creștere este influențată în mare parte de ofertele atractive pentru sejururi timpurii promovate de agențiile de turism.

Stațiunea Eforie Nord se bucură de o popularitate în creștere, datorită tarifelor mai accesibile pentru cazare. Mamaia, Neptun și Olimp sunt alte destinații preferate, atrăgând turiștii cu facilități și servicii variate. Potrivit managerului unei agenții de turism citat de Antena 3 CNN, există o încredere crescută în rezervările pentru sezonul estival, cu o creștere de peste 35% în segmentul all inclusive.

Mulți turiști optează acum să își achiziționeze sejururile cu câteva luni în avans pentru a economisi timp și bani. Prețurile pentru camere duble cu vedere la mare variază în funcție de momentul rezervării, astfel că un turist care rezervă cu câteva zile înainte poate plăti 339 de euro, în timp ce unul care rezervă din timp poate beneficia de tariful redus de 269 de euro.

Turiștii români vânează ofertele

Trendul rezervărilor timpurii este tot mai vizibil printre turiștii români, aceștia fiind interesați să își planifice vacanțele din timp pentru a avea parte de prețuri avantajoase. Hotelierii au decis să extindă perioada de valabilitate a ofertelor din programul “Înscrieri Timpurii”, pentru a răspunde cererii crescute din partea turiștilor.

Deși sezonul estival va fi deschis oficial la 1 mai, meteorologii nu se arată prea optimiști în ceea ce privește vremea de la începutul lunii. Perioada de început a lunii mai este caracterizată de o vreme capricioasă, iar zona litoralului se poate confrunta cu ploi și temperaturi mai ridicate decât în alte zone, datorită influenței mării.

Cu toate acestea, turiștii sunt nerăbdători să înceapă sezonul estival și să se bucure de zilele libere la malul mării, fiind încrezători că vor avea parte de o vacanță de vis, indiferent de vreme.