Au fost schimbate din nou regulile pentru turiștii care au planificată o vacanță în Turcia.  Autoritățile au revizuit condițiile de călătorie pentru cetățenii străini. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că de la data de 1 iunie intră în vigoare noi măsuri restrictive.

Vacanță în Turcia? Noi condiții de călătorie pentru români

Noile condiții de călătorie pentru Turcia

Conform noilor reguli, turiștii pot călători în Turcia atât pe cale rutieră, cât și pe cale aeriană şi maritimă. Turiștii români care pleacă în vacanță în Turcia trebuie să respecte anumite condiții.

Cetățenii români care pleacă în Turcia trebuie să prezinte dovada efectuării unui test negativ tip RT PCR pentru coronavirus. Testul nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore. Sunt acceptate și testele antigen pentru coronavirus. Acestea trebuie efectuate cu maxim 48 de ore înainte de sosirea în Turcia.

Mai pot călători în Turcia și persoanele care s-au vaccinat anti – coronavirus. Cetățenii români care pleacă în vacanță trebuie să prezinte la intrarea în Turcia un document care să ateste faptul că s-au vaccinat anti – coronavirus cu două săptămâni înainte de călătorie. Pot călători în Turcia doar persoanele care au urmat schema completă de vaccinare, adică au primit ambele doze de ser.

De asemenea, le mai este permisă intrarea în țară și a acelor cetățeni care dețin un document care dovedește faptul că persoana în cauză a avut coronavirus în ultimele 6 luni și s-a vindecat.

Trebuie menționat faptul că turiștii străini vor fi testați pentru detectarea Covid – 19 în mod aleatoriu. Testarea RT PCR se va face gratuit, de către Ministerului Sănătăţii din Republica Turcia.

Toate măsurile implementate în Turcia rămân în continuare în vigoare. Pentru mai multe detalii despre regulile restrictive din Turcia se recomandă consultarea paginii de internet a Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Turcia a ieșit din lockdown în data de 17 mai 2021. De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, pe teritoriul acestei țări au fost înregistrate 5 256 516 de cazuri d eîmbolnăviri cu coronavirus. Bilanțul deceselor a ajuns la 47 656.