Românii care plănuiau ca în curând să plece în concediu în Turcia vor trebui să-și amâne pentru încă o vreme călătoria. Asta pentru că țara se află într-o situație critică din punct de vedere epidemiologic.

Vacanțele în Turcia, amânate. Țara a ajuns într-un prag critic

Lockdown în Turcia

Țara a intrat în lockdown din cauza numărului mare de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus. Turcia înregistrează la ora actuală cea mai mare rată de infectare cu Covid – 19 de la nivelul Europei.

Starea de carantina a fost reimpusă pe teritoriul Turciei la sfârșitul săptămânii trecute. Lockdown-ul total reprezintă încercarea autorităților de a stopa răspândirea coronavirusului.

Situația epidemiologică critică din Turcia este greu de explicat având în vedere că această țară era dată ca exemplu anul trecut de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru modul în care a gestionat epidemia de coronavirus.

Conform BBC, lockdown-ul total este în vigoare pe teritoriul Turciei până în data de 17 mai.

Oficialii din Turcia susțin cu toate acestea că epidemia de coronavirus este sub control având în vedere că numărul cazurilor de decese în rândul celor infectați este relativ scăzut.

Media zilnică a infectărilor cu Covid – 19 era în Turcia, în luna februarie, de 6 000 de cazuri raportate. Epidemiologii susțin totuși că numărul cazurilor de infectări este destul de ridicat.

Epidemia de coronavirus din Turcia părea că este sub control după ce în noiembrie anul trecut au fost impuse restricții dure. Ei bine, imediat după ce s-a renunțat la o parte din măsurile restrictive, acest lucru întâmplându-se în  martie, s-a constatat o creștere a numărului de infectări.

În acest fel, la începutul lunii aprilie, Guvernul a stabilit că este cazul să fie reimpuse regulile. Transmiterea virusului în rândul populației nu a fost oprită însă. Astfel s-a ajuns în situația ca autoritățile să impună un lockdown total.

În aprilie, media zilnică a infectărilor cu coronavirus a ajuns la un maxim de 60 000 de cazuri.