Ultimele descoperiri ale oamenilor de știință au aratat faptul că vaccinul produs de Pfizer / BioNTech este sigur și eficient și în cazul copiilor care au vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Reprezentanții celor două companii susțin că serul anti-coronavirus este sigur în proporție de 100% pentru copiii aflați la pubertate. Mai mult, se pară că în cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani vaccinul produce o cantitate semnificativă de anticorpi.

Conform Reuters, Pfizer / BioNTech urmează să prezinte și mai multe date despre vaccinul anti-coronavirus astfel încât în scurt timp să înceapă și imunizarea minorilor.

Scopul principal ar fi ca tinerii să fie vaccinați înainte de începerea noului an școlar, respectiv înainte de toamna viitoare. Doar în acest fel se poate evita situația unui nou an școlar afectat de pandemia de coronavirus.

Directorul executiv al companiei Pfizer, Albert Bourla, a precizat că vaccinul produs în colaborare cu BioNTecj este deja folosit în imunizarea adolescenților care au împlinit vârsta de 16 ani. Israel este prima țară care a autorizat serul în vaccinarea persoanelor minore.

Vaccinul anti-coronavirus, sigur și pentru copiii între 12 și 15 ani

Cum a fost efectuat studiul

Noile date despre vaccin arată că acesta poate fi folosit și pentru imunizarea elevilor. La studiu au participat 2 260 de copii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani.

Se pare că organismul copiilor ar reacționa bine la vaccinul anti- coronavirus. De asemenea, specialiștii spun că nu au fost înregistrate cazuri de reacții adverse majore. Mai mult, nu au fost observate diferențe semnificative de reacții între această categorie de pacienți și cei care sunt incluși în categoria de vârstă 16 – 25 de ani.

Printre cele mai frecvente reacții adverse suportate de copii se numără durere la locul injectării, dureri de cap, febră și oboseală.

Vaccinul Pfizer / BioNTech a început să fie testat și pe copii care au mai puțin de 12 ani.