Senatoarea PSD consideră că a plecat „diamantul pur”, însă vine „tatîl diamantului”. Social-democrata speră că la conducerea Ministerului Sănătății va fi numit un „om normal competent, uman”.

De asemenea, Gabriela Firea este de părere că revocarea lui Vlad Voiculescu a venit mult prea târziu pentru mulți români care și-au distrus sănătatea sau, mai grav, au decedat. De asemenea, fostul primar al Capitalei consideră că sunt patru luni în care au avut loc nereguli grave în sistemul de sănătate, de când a venit la conducere Vlad Voiculescu, însă președintele Iohannis nu a luat atitudine, a fost complice la tot ceea ce s-a întâmplat.

Vlad Voiculescu a pierdut funcția de ministru

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că a decis să îl demită pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. Ulterior, președintele Klaus Iohannis a semnat cererea de revocare a ministrului. În locul lui Vlad Voiculescu a venit ca interimar vicepremierul Dan Barna. Totodată, a fost eliberată din funcție și Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Care a fost picătura care a umplut paharul

Picătura care a umplut paharul lui Florin Cîțu a fost faptul că aseară, un ordin semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, care prevedea noi criterii pentru carantinarea unei localități, fără a-l anunțat pe premierul Florin Cîțu. Practic, cei doi oficiali din Ministerul Sănătății, au trecut peste premier și au publicat documentul în Monitorul Oficial.

Val de ironii la adresa lui Vlad Voiculescu! Gabriela Firea: A plecat Diamantul Pur

Reacția lui Florin Cîțu

Ulterior, premierul Florin Cîțu a ieșit la declarații de presă, pentru a-și explica hotărârea. Premierul spune că este nevoie de încredere în instituțiile statului, iar pentru acest lucru a decis să facă o modificare la vârful Ministerului Sănătății. Premierul a mai spus că are încredere în această coaliție de guvernare.

„De un an de zile România trece printr-o perioadă dificilă. Lupta cu pandemia. Această luptă a întins la maxim resursele statului, în special în sistemul de sănătate, dar și în economie. Ca să avem succes în această luptă mereu am spus că este nevoie de încredere în instituțiile statului. În acest context, pentru a mă asigura că încrederea în instituțiile statului rămâne, am decis să fac o modificare la vârful ministerului Sănătății. (…)Cred cu tărie în această coaliție de guvernare”, a declarat premierul Florin Cîțu.