Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul decesului cântăreţului de muzică populară din judeţul Mehedinţi, Petrică Mâţu Stoian.

Între timp, apar noi informaţii din biografia îndrăgitului artist.

Petrică Mâţu Stoian s-a stins din viaţă de aproape două luni, dar continuă să ţină prima pagină prin moartea sa prematură.  ”Am trăit toată copilăria unul lângă celălalt”, a spus, pentru FANATIK, vecina lui Petrică Mîțu Stoian, Lia, din comuna natală a acestuia, Isverna. Casele lor, așezată una lângă cealaltă i-au și apropiat, iar femeia, cu doar patru ani mai mică decât regretatul artist, a avut o strânsă legătură cu mama cântărețului, dar și cu el.

Petrică Mâțu Stoian, povestește vecina Lia, era, în copilărie, foarte simpatizat de toți cei din jur. ”Era foarte cuminte, nu am auzit să facă năzdrăvănii așa cum făceau ceilalți băieți. Prefera să își ajute părinții, era foarte legat de ei, nu făcea prostii la școală și învăța bine”, povestește vecina regretatului artist.

Ba chiar, își amintește femeia, atunci când ajunsese adolescent, Petrică Mâțu Stoian se îndrăgostise la modul cel mai serios. ”Se plăcea cu o fată de aici din sat, cu Domnica. Se plimbau toată ziua împruenă pe aici, pe dealuri, cu animalele. Erau colegi de clasă, din ce îmi amintesc, toată lumea credea că se vor lua.

Apoi însă, Petrică a plecat din sat, după ce a terminat liceul, iar relația lor nu a mai ținut mult, se vedeau prea rar. Dar, de despărțit, cred că s-au despărțit abia când el s-a dus să muncească în mină”, mai povestește femeia pentru FANATIK.

Cu toate acestea, ne-a dezvăluit ea, mama artistului și-ar fi dorit-o de noră pe Domnica, prima mare iubire al lui Petrică Mâțu Stoian. ”Îl voia așezat la casa lui, lângă ei, aici, în Isverna. Se gândeau să își facă aici un rost, nu să se spetească în mină”, ne-a mai explicat ea.

Petrică Mâțu Stoian nu s-a căsătorit însă cu Domnica, așa cum voia mama sa. În schimb, la un moment dat, s-a așezat la casa lui, alături de singura sa soție, Carmen, cea de care a divorțat cu ani buni în urmă.

”Mama lui era încântată că s-a căsătorit cu acea femeie. Spera să o facă bunică, mama lui și-a dorit foarte mult nepoți și de la el, nu doar de la surorile lui.Voia ca numele Stoian să meargă mai departe. Dar Petrică a divorțat, nu s-a mai recăsătorit și nici nu a făcut copii. Mama lui i-a reproșat până la bătrânețe asta”, ne-a mai spus vecina Lia.

Cu toate acestea, chiar dacă nu i-a făcut un nepoțel și au avut certuri serioase pe această temă, Petrică Mîțu Stoian era foarte legat de casa părintească din Isverna. ”Pe când trăiau părinții lui, Petrică venea regulat aici, la Isverna.

Dar, acum vreo 15 ani s-a prăpădit tatăl lui. Era tare bolnav, îi fusese amputat și un picior. Era și bătrân când a murit, avea bine peste 80 de ani. Petrică a suferit enorm la înmormântare, atunci”, mai povestește vecina regretatului artist.

Apoi, acum mai bine de cinci ani, mama lui, ajunsă la 84 de ani, a încetat și ea din viață. ”Petrică a fost nemângâiat. Bătrâna a murit din cauza unor probleme cu inima, nu știu exact ce avea, dar știu că lua multe tratamente. Într-o zi însă a murit, așa, brusc, fără să sufere”, mai povestește femeia.

Petrică Mâțu Soian nu a vrut să fie înmormântat la Isverna

Dacă părinții săi au fost înmormântați, unul lângă celălalt, în cripta familiei din cimitirul din Isverna, Petrică Mîțu Stoian nu și-a dorit însă să fie îngropat acolo. ”M-a mirat și pe mine că nu l-au adus aici, să fie înmormântat alături de părinții lui. Dar auzisem că el șia făcut mormântul, de pe când trăia chiar, lângă prieteni de-ai săi, la Craiova”, a mai povestit vecina Lia.

”Acum sunt singură aici, mă uit la casa lui Petrică, o casă pe care a iubit-o enorm, cum stă fără ca picior de om să îi mai calce pragul. Am rămas oricum singură, toți vecinii mei s-au dus, unii au murit, alții au plecat”, ne-a mai explicat femeia.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<