Veste – șoc la început de 2022! Un cunoscut jurnalist român și om de televiziune și-a pierdut viața la vârsta de doar 55 de ani.

Lucian Paul Pal, jurnalist, om de televiziune și poet, a murit la vârsta de 55 de ani în urma unei boli nemimloase. Anunțul a fost făcut de colega sa de breaslă din orașul natal Emilia Țuțuianu.

„O personalitate remarcabilă , un poet desăvârşit, ce a conturat, în versurile lui, aşa cum menţiona Hristu Candroveanu ,,imaginea omului contemporan, aceea de „trestie gânditoare“, de homo cogitans.” A plecat în eternitate în 30 decembrie 2021”, a scris poeta și publicista Emilia Țuțuianu în revista de cultură Melidonium.

S-a născut la 8 iunie 1966, la Roman. Lucian Paul Pal a terminat Institutul Politehnic Iaşi. În timpul studiilor scrie la Opinia studențească și participă la concursuri literare, unde a primit și mai multe premii – premiul Coresi (1985), premiul I pentru poezie (1986).

A început să își publice poeziile în revistele culturale, ca ASTRA,  Convorbiri literare. Imediat după Revoluție, în 1990 se lansează în publicistică și semnează articole, reportaje, în ziarele Acum, Evenimentul zilei și Național, cu mare tiraj în anii \”90. A devenit redactor adjunct la Evenimentul de seară, redactor-şef adjunct la ziarul Naţional, director la Ziarul politic. A lucrat în televiziune, producând mai multe emisiuni la posturi TV, conform melidoniumm.wordpress.com.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<