Bilanțul campaniei de vaccinare din Regatul Unit al Marii Britanii, care este și prima țară care a autorizat folosirea unui vaccin anti – coronavirus, arată că până în prezent un procent de 75% din adulții țării au primit cel puțin o doză de ser.

Conform Euronews, cifrele arată cu 3 din 4 cetățeni britanici cu vârsta eligibilă de vaccinare au primit prima doză de ser.

Guvernul de la Londra anunță că un procent de 75,2% din populația țării care are mai mult de 18 ani a fost vaccinată anti – Covid – 19 cu măcar o doză. Mai exact, asta înseamnă că peste 39 de milioane de cetățeni care trăiesc în această țară au primit cel puțin prima doză de ser anti – coronavirus.

Aceleași date arată că de la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, un procent de 49,5% din populația adultă care trăiește în Regatul Unit al Marii Britanii a fost imunizată complet împotriva Covid – 19. Asta înseamnă că aproape 50% din populație a fost vaccinată cu cele două doze de ser.

Epidemia de coronavirus din Regatul Unit al Marii Britanii

Regatul Unit al Marii Britanii se poate lăuda cu cea mai avansată campanie de vaccinare anti – coronavirus de la nivel european. Succesul campaniei de imunizare în masă a populației este însă pus în pericol de răspândirea din ce în ce mai rapidă a tulpinii indiene de Covid – 19. Se pare că noua mutație descoperită în India a ajuns să fie predominantă în Regatul Unit al Marii Britanii, țară în care trăiesc mulți cetățeni indieni.

Recent, Regatul Unit al Marii Britanii, țară care era cândva cea mai afectată de pandemia de coronavirus de pe continent, a raportat zero decese asociate Covid – 19 în ultimele 24 de ore.

Regatul Unit al Marii Britanii a înregistrat de la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent un număr de aproximativ 128 000 de decese ascoiate Covid – 19. Bilanțul total al persoanelor infectate cu această boală în Regatul Unit al Marii Britanii a ajuns la 4,5 milioane. Ultimele cifre arată că epidemia de coronavirus din această țară este pe un trend ascendent din punct de vedere al numărului de infectări. Această situație a fost provocată de tulpina indiană de coronavirus.

Citeste si: ECONOMISEȘTE acum bani la factura ta de curent ELECTRIC! Totul este simplu și rapid. Vezi câtă economie poți să faci complet GRATUIT!