În Statele Unite ale Americii (SUA) s-a stabilit ca persoanele care au fost imunizate împotriva Covid – 19 nu vor mai fi obligate să poarte mască sanitară de protecție în anumite circumstanțe.

Vești bune! Persoanele vaccinate anti-Covid-19 pot renunța la mască

Mai este masca obligatorie?

Condiția principală este ca o persoană să urmeze schema completă de vaccinare, adică să primească ambele doze de ser. În aer liber, aceste persoane nu vor mai fi obligate să poarte mască sanitară de protecție.

Aceste persoane vor avea posibilitatea ca atunci când se plimbă în aer liber sau când fac mișcare în parc să renunțe la mască. Măștile rămân în continuare obligatorii în spațiile publice aglomerate. De asemenea, americanii nu pot renunța la mască în spațiile închise.

Conform Reuters, persoanele care s-au vaccinat anti – coronavirus se pot întâlni în grupuri pentru a petrece timp împreună. Spre exemplu, cetățenii imunizați vor putea servi masa împreună, în aer liber.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA recomandă în continuare cetățenilor să fie precauți și să respecte normele sanitare de protecție. Masca ar trebui în continuare purtată în locurile aglomerate, la proteste, parade sau alte evenimente.

Cifrele campaniei de vaccinare din Statele Unite ale Americii (SUA) arată că mai mult de jumătate din populația adultă a țării a fost vaccinată cu cel puțin o doză de ser până acum. Autoritățile prevăd o serie mai largă de relaxări pentru persoanele care au ales să se imunizeze anti – coronavirus.

Subiectul renunțării la masca de protecție în anumite condiții a fost unul destul de controversat și a stârnit reacții pro și contra în rândul cetățenilor americani. Până la urmă s-a ajuns la concluzia că masca trebuie purtată în continuare în spațiile închise pentru că riscul ca virusului să se transmită este mai mare.