Trimisul special al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), David Nabarro, a declarat, pentru Sky News, că eradicarea coronavirusului nu este o țintă rezonabilă la momentul actual. El este de părere că omenirea trebuie să învețe să coexiste cu acest virus și să îl împiedice să se propage și să se ajungă la focare.

OMS: Va trebui să coexistăm cu virusul

„Va trebui să putem să facem asta în viitorul previzibil. Eradicarea nu este o ţintă rezonabilă pentru lume în acest moment. De fiecare dată când există o creştere a numărului de cazuri, în minte apare ideea că se poate să fi apărut o nouă variantă. Nu ar fi surprinzător. Virusul nu va dispărea prea curând, vor apărea variante”, a spus Nabarro.

De asemenea, în urmă cu câteva zile, un alt membru al OMS, Hans Kluge, a vorbit despre momentul în care pandemia de coronavirus va lua sfârșit.

Pandemia de coronavirus, departe de a se finaliza

Pandemia nu este aproape de a lua sfârșit, însă veștile sunt bune pentru că majoritatea statelor au în curs de desfășurare campanii de vaccinare anti – Covid – 19. Pentru ca pandemia de coronavirus să se sfârșească, este nevoie de atingerea imunității de grup. Pentru asta, este nevoie ca cel puțin 70% din populația totală a planetei să fie vaccinată anti – coronavirus.

Vești proaste de la OMS! Nu vom scăpa de coronavirus: Omenirea va fi nevoită să înveţe să coexiste cu acest virus

Directorul regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Hans Kluge, lansează un semnal de alarmă și spune că există îngrijorări majore legate de noile tulpini de Covid – 19 care sunt mult mai contagioase decât varianta inițială a virusului. Succesul campaniei de vaccinare anti – coronavirus este amenințat de aceste noi variante de Covid – 19. De asemenea, Hans Kluge mai atrage atenția că ritmul campaniei de vaccinare anti – coronavirus este încă unul destul de lent.

Tulpina din India provoacă temeri mari

Cele mai mari temeri sunt legate de noua tulpină de Covid – 19 din India care circulă cu rapiditate pe teritoriul multor state. Un exemplu de acest gen este Regatul Unit al Marii Britanii, țară care este amenințată de un nou val al numărului de cazuri de îmbolnăviri cu Covid – 19.

Directorul regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) este de părere că ar trebui accelerată campania de vaccinare anti – coronavirus.

„Pandemia se va termina atunci când vom atinge o acoperire vaccinală minimală de 70%(…) Vaccinarea este încă prea lentă(…)În timpul unei pandemii, rapiditatea este esenţială(…)Chiar şi atunci când OMS a declarat pandemia, numeroase ţări erau în continuare în expectativă, am pierdut un timp preţios „, a declarat Hans Kluge.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<