Ministrul Justiției, Stelian Ion, a reacționat după ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut să explice public de ce dosarul 10 august a fost clasat. Drept răspuns, Ion spune că un ministru nu poate interveni în dosarele aflate în curs de soluționare, conform legii. Stelian Ion spune că singurul lucru care rămâne de făcut în acest caz este ca oamenii să aibă răbdare până vor primi răspunsuri privind motivarea clasării acestui dosar.

Ministrul Justiției: Trebuiesă așteptăm motivarea

„Este foarte important să aşteptăm motivarea încheierii de la Tribunalului Bucureşti. Solicitarea mea pentru toată lumea, pentru public, pentru cei care au formulat aceste plângeri, este să avem răbdare, să vedem motivarea, din care vor decurge multe răspunsuri, a declarat Stelian Ion, într-o conferinţă de presă la sediul Ministerului Justiției.

El vorbește despre protestul diasporei din 10 august, unde zeci de mii de oameni au fost bătuți de jandarmi, la ordinul lui Liviu Dragnea. Se pare că pentru judecător nu a contat suferința românilor, fiindcă a decis să claseze dosarul. Despre acest lucru, ministrul Justiției spune că a fost un eveniment nefericit, care a stârnit multă emoție, însă răspunsurile trebuie să vină de la cei care trebuie să le dea.

Stelian Ion: Nu pot interveni în soluționarea dosarului 10 august

Ministrul Justiției a mai explicat faptul că el nu poate interveni în soluționarea dosarului 10 august, încă a precizat că este cert faptul că nu s-a pus punct.

„Cert este că nu s-a pus punct acestui dosar. Din acea cercetare s-a disjuns o parte către Secţia parchetelor militare. Va trebui să continue ancheta în principal cu privire la acţiunile jandarmilor. Mai există în dosar şi aspecte referitoare la alte persoane civile care deţineau funcţii. Nici cu privire la ele nu există o decizie finală. Ordonanţa de clasare face încă obiectul unui dosar aflat pe rolul instanţelor de judecată. Teoretic, este posibil orice”, a declarat ministrul Justiției.

Lovitură pentru milioane de români! Ministrul Justiției a vorbit despre clasarea dosarului 10 august: Răbdare...

Ministrul Justiției: Este prematur să ajungem la CEDO cu dosarul 10 august

Stelian Ion spune că nu consideră în niciun caz că președintele Klaus Iohannis este vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat cu dosarul 10 august. El precizează faptul că oamenii trebuie să înțeleagă că sunt puțini cei care își doresc să se schimbe lucruri în sistemul judiciar din România.

Cât despre o posibilă plângere la CEDO, ministrul Justiției spune că este prematur să ajungem acolo, fiindcă el vede în acest moment că există remedii. El spune că vrea ca dosarul 10 august să fie finalizat în România, nu la CEDO, fiindcă acolo au fost prea multe condamnări.

Rana din 10 august 2018

La protestul din 10 August, jandarmii au folosit forța brută pentru a înlătura protestatarii. La conducere, în spate, ar fi fost de fapt Liviu Dragnea. Au fost bătute persoane nevinovate, care se aflau pe străzi fără a avea legătură cu acel protest. După trei ani, cei patru șefi ai Jandarmeriei care au fost implicați în acea catastrofă, nu vor plăti pentru zecii de mii de oameni răniți.