În curând am putea să ne testăm pentru depistarea coronavirusului și în farmacii. Ministerul Sănătății din România vine cu mai multe precizări referitoare la condițiile în care pot fi efectuate astfel de teste.

În farmaciile din România vor fi amenajate în curând spații speciale în care oamenii pot veni să se testeze pentru coronavirus. Noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat recent, de la Timișoara, că astfel de centre vor fi disponibile în acele farmacii în care se pot amenaja spații special destinate testării.

Pentru ca acest proiect să fie realizabil este nevoie de un ordin emis de către Ministerul Sănătății. În acest fel vor fi clarificate și definitivate procedurile în care pot fi organizate circuitele farmaciilor din România.

Pentru a fi organizat un centru de testare într-o farmacie este nevoie de destul spațiu pentru ca riscul de transmitere a virusului să fie evitat pe cât posibil.

Testele pentru coronavirus utilizate în centrele de testare din farmacii vor fi puse la dispoziție de către Ministerul Sănătății, conform precizărilor făcute de Ioana Mihăilă. Aceste teste urmează să fie distribuite de către Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) din țară.

Ordinul emis de către Ministerul Sănătății urmează să fie emis în decursul săptămânii următoare. Farmaciile care dispun de spațiile necesare organizării centrelor de testare vor primi în curând testele pentru Covid – 19.

„Farmaciile care vor testa vor fi acelea care vor putea asigura un spaţiu corespunzător testării, astfel încât să fie redus la minim riscul de transmitere a infecţiei”, a spus ministrul Sănătății, conform Digi24

 

Veți putea să vă testați pentru Covid – 19 în farmacii! Care sunt condițiile

Epidemia de coronavirus în România

De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, pe teritoriul României, țară care numără o populație de 19,4 milioane de locuitori, a înregistrat un total de 1 065 254 de cazuri de infectări cu Covid – 19.

În acest interval de timp au fost efectuate în total 7 497 476 de teste RT PCR pentru depistarea Covid – 19 și alte 959 507 de teste rapide de tip antigen.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1 305 de noi cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus. Acestea au fost depistate după ce au fost efectuate 24 636 de teste RT PCR. Dintre acestea, 9 794 au fost făcute unor pacienți care prezentau simptome. Alte aproape 15 000 de teste au fost făcute la cerere.